Πολιτικό Ρεπορτάζ

Η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την απάντηση

Off

Το μήνυμα της πολιτικής αυτονομίας στέλνει η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων που άνοιξε τον προσυνεδριακό διάλογο για το συνέδριο της Νέας Αριστεράς στις 7 με 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα «ολοκληρώνοντας μία πορεία συγκρότησης ενός σύγχρονου πολιτικού κόμματος της αριστεράς, που εμπνέεται, καλλιεργεί και ανανεώνει τις μεγάλες παραδόσεις και τα ρεύματα που αναφέρονται στην Αριστερά, την κοινωνική απελευθέρωση, τους δημοκρατικούς αγώνες, τον φεμινισμό και την Οικολογία», όπως σημείωσε ο Φιλήμονας Καραμήτσος από το Συντονιστικό Ιωαννίνων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μαζί με την Μερόπη Τζούφη.

Η Νέα Αριστερά  «επιδιώκει την επιστροφή της πολιτικής με δέσμευση  στη βαθιά ανανέωση της πολιτικής πρακτικής: Την επανασύνδεση των κοινωνικών δυνάμεων με την πολιτική, ώστε να αντιμετωπίσουμε και την κρίση της πολιτικής εκπροσώπησης που επηρεάζει και την αριστερά σήμερα», σημείωσε και τόνισε για την πορεία ειδικά στα Γιάννενα:

«Προσπαθήσαμε σε αυτό το διάστημα των 10 μηνών να δώσουμε το μήνυμα μίας διακριτής και μαχητικής αριστεράς που βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που αγωνίζονται για τη ζωή τους ανιχνεύοντας μία διαφορετική κατεύθυνση για τον τόπο μας.

Δεσμευτήκαμε ότι θα προχωρήσουμε συντεταγμένα με σεβασμό στη φωνή κάθε μέλους και φίλου μας, με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία.

Στα Γιάννενα ξεκινήσαμε από την πρώτη ημέρα ως μια πρωτοβουλία και συσπείρωση πολιτών που διαμόρφωσε σταδιακά τα χαρακτηριστικά ενός ξεχωριστού πολιτικού χώρου γειωμένου με την τοπική κοινωνία, στην οποία στρέψαμε εξ αρχής το ενδιαφέρον μας αναδεικνύοντας σημαντικά κοινωνικά ζητήματα».

«Η παρουσία μας στις ευρωεκλογές δεν ήταν καλή, ιδιαίτερα όμως στην περιοχή των Ιωαννίνων όπου τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν διπλάσια σχεδόν αποδοχή σε σχέση με το πανελλαδικό ποσοστό, φάνηκε ότι η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων μπόρεσε να απευθυνθεί σε ευρύτερα ακροατήρια και να συναντηθεί με τις ανησυχίες, την αγωνία και τις προσδοκίες της γιαννιώτικης κοινωνίας.

Βρισκόμαστε ήδη στην προσυνεδριακή περίοδο και στόχο έχουμε  να αναπτύξουμε τον διάλογο όχι μόνο με τα μέλη και τους φίλους αλλά με όλες τις ζωντανές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Η κατάληξη θα είναι η συνέλευση των Ιωαννίνων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στην οποία και καλούμε όλες και όλους όσοι πιστεύουν και θέλουν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό υπόδειγμα για το τι σημαίνει πολιτική συμμετοχή στο σήμερα, σε ένα κόμμα ανοιχτό και ταυτόχρονα συγκροτημένο και μαχητικό, ένα κόμμα θεσμών και συνειδητών μελών,  που έχει ως προτεραιότητα την ανανέωσή του από τις πιο ακμαίες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε.

Η Μερόπη Τζούφη

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, έκανε από τη μεριά της και έναν σύντομο απολογισμό του έργου της αυτό το διάστημα.

«Ως βουλευτής Ιωαννίνων και μέλος της Νέας Αριστεράς, συνεχίζω να εργάζομαι για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τη χώρα μας. Με διαρκή παρουσία στη Βουλή, παρεμβάσεις και κοινοβουλευτικό έλεγχο, τοποθετήσεις, ομιλίες, συνεντεύξεις και αρθρογραφία για κρίσιμα ζητήματα και νομοσχέδια. Μια προσπάθεια για να ακουστεί η φωνή του κόσμου της εργασίας και των δικαιωμάτων. Επίσης, η φωνή εκείνων που επιζητούν δικαιοσύνη και υπερασπίζονται τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος και το περιβάλλον».

«Το συνέδριο μας επιδιώκει να θεμελιώσει τη Νέα Αριστερά ως δημοκρατικό, πολυφωνικό και συμπεριληπτικό κόμμα. Ξεκινάμε ουσιαστικά την πορεία ίδρυσης και συγκρότησης του κόμματός μας, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα λειτουργούμε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς μιας κοινοβουλευτικής ομάδας και μιας οργανωτικής δομής χωρίς μόνιμα χαρακτηριστικά.

Στόχος μας είναι το συνέδριο να αφορά την κοινωνία, τονίζοντας πως η Νέα Αριστερά έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο πολιτικό κενό που υπάρχει στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Κενό που δε μπορεί να καλυφθεί ούτε από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, ούτε φυσικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει οδηγηθεί στον ευτελισμό και την απαξίωση.

Είμαστε πεπεισμένοι πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο ως κόμμα της Αριστεράς, ως όχημα που μπορεί να εκφράσει τη φωνή των πολλών. Αλλά και ως κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Γι’ αυτό καλούμε τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες που νιώθουν απογοητευμένοι, να κάνουμε μια νέα αρχή. Η αριστερή πολιτική πρέπει να επιστρέψει και θα επιστρέψει. Για το ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρύτερο χώρο, το «φαινόμενο Κασσελάκη» ήταν καταστροφικό. Όπως καταστροφική ήταν η επιλογή όσων υποστήριξαν και σιγόνταραν το φαινόμενο αυτό. Η ζημιά υπερβαίνει τα κομματικά όρια, απαξιώνοντας έναν ολόκληρο πολιτικό χρόνο και ακυρώνοντας την προοπτική η Αριστερά να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά πράγματα της χώρας», ανέφερε η κ.Τζούφη.

«Στόχος μας είναι η Νέα Αριστερά να αποτελέσει την απάντηση στην αναγκαία επανίδρυση της ριζοσπαστικής αριστεράς. Πρότασή μας είναι η συγκρότηση ενός Λαϊκού Μετώπου αντιπαράθεσης με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά, το οποίο θα στηρίζεται στην κοινωνία, τα κινήματα, την ενεργό συμμετοχή και διεκδίκηση των πολιτών. Με συνεργασίες στο πολιτικό πεδίο γύρω από κοινούς στόχους.

Χρειαζόμαστε ένα μέτωπο Αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων, ικανό να αντιπαρατεθεί αξιόπιστα με τη Δεξιά για τη διακυβέρνηση της χώρας στις επόμενες εκλογές. Ένα μέτωπο που θα δώσει στον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στις λαϊκές τάξεις και στις καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες, στις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις, στον κόσμο των πολύμορφων κινημάτων, την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να κερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει.

Με κεντρικό σύνθημα «την πολιτική της Δεξιάς μπορεί να την νικήσει μόνο η Αριστερά», έχουμε ήδη καταθέσει έξι προγραμματικές προτάσεις για τα βασικά κοινωνικά ζητήματα: ακρίβεια, υγεία, ενέργεια, στέγη, πολιτική προστασία και εργασία. Αυτές οι προτάσεις αποτελούν τη βάση για τη συγκρότηση ενός Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα, με στόχο την αριστερή διέξοδο.

Αυτή είναι η Νέα Αριστερά: η Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά της εποχής μας. Η Αριστερά που έχουμε ανάγκη. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για ένα νέο πολιτικό δρόμο για τις ζωές μας και τη χώρα», κατέληξε η κ. Τζούφη.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ