Επικαιρότητα

Θλίψη για την απώλεια του Δημάρχου Ζηρού Γεώργιου Ζυγούρη

Off

Θλίψη προκάλεσε η είδηση της απώλειας του Δημάρχου Ζηρού Γεώργιου Ζυγούρη που έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια.

Ο Δήμος Ζηρού ανακοίνωσε: «Με αβάσταχτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε τον Δήμαρχό μας Γεώργιο Ζυγούρη ο οποίος σήμερα 15 Οκτωβρίου 2024 έχασε πρόωρα την μάχη για τη ζωή που έδινε το τελευταίο διάστημα. Αποχαιρετούμε τον άνθρωπό μας που ακριβώς ένα χρόνο πριν εκλέχτηκε Δήμαρχος του τόπου μας».

Η εξόδιος ακολουθία του Δημάρχου Δήμου Ζηρού Γεωργίου Ζυγούρη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στη Φιλιππιάδα. Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 π.μ. της Πέμπτης. Η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών στο Βαθύ Γοργομύλου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Διοικητικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του Δημάρχου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη.

«Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον Γιώργο Ζυγούρη, Δήμαρχο Ζηρού, έναν αφοσιωμένο Αυτοδιοικητικό, άριστο επιστήμονα αλλά και ευσυνείδητο κρατικό λειτουργό. Ο Γιώργος Ζυγούρης υπηρέτησε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης επί δεκαετία, ενώ στις εκλογές του 2023 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Ζηρού. Στη σύντομη θητεία του ξεκίνησε να κάνει πράξη όλα όσα οραματίστηκε και υποσχέθηκε για τον τόπο του. Να υλοποιηθούν αναγκαία έργα υποδομής και ανάπτυξης, να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους, ώστε να μείνουν στον τόπο τους, να στηριχθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας της περιοχής.

Δυστυχώς όμως η ίδια η ζωή είχε άλλα σχέδια, του επιφύλαξε το πρόωρο ταξίδι…

Εκφράζουμε στην οικογένεια και στους οικείους του καθώς και στο Δήμο Ζηρού τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Δημάρχου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη.

«Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του, την τοπική κοινωνία του Δήμου Ζηρού, την Ήπειρο και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο αείμνηστος Γιώργος υπήρξε άριστος επιστήμονας, άρτιος επαγγελματίας, ευσυνείδητος κρατικός λειτουργός και αφοσιωμένος αυτοδιοικητικός για το Δήμο και τους πολίτες του.

Στους οικείους του, καθώς και στην ευρύτερη «οικογένεια» του Δήμου Ζηρού εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το χαμό του Δημάρχου τους.

Στον δε αξέχαστο Γιώργο να είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του πατρώας γης, το οποίο θα τον σκεπάζει και η μνήμη του αιώνια».

«Ως Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και προσωπικά εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη, ο οποίος δεν πρόλαβε να προσφέρει όσα θα ήθελε για τον τόπο του και τους κατοίκους του.

Στο σύντομο διάστημα, που υπηρέτησε τον Δήμο Ζηρού, διακρίθηκε για την αφοσίωσή του και την ευσυνειδησία του.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους τους δημότες του Δήμου Ζηρού, που θα τον στερηθούν. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρει ο Νίκος Βαΐτσης, Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κωνσταντίνος Καψάλης και η Δημοτική «εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο του Δημάρχου Ζηρού Γεωργίου Ζυγούρη. Ο Γεώργιος Ζυγούρης υπηρέτησε με αφοσίωση την αυτοδιοίκηση αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να υλοποιήσει όσα επιθυμούσε για το Δήμο που τόσο αγάπησε. Στην οικογένεια και στους οικείους ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη να αντέχουν το βάρος της απώλειας».

Ο Δήμος Δωδώνης και ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης «εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του φίλου Γιώργου Ζυγούρη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης αφήνει το δικό του αποτύπωμα στην αυτοδιοίκηση και την περιοχή του. Αφήνει ανεκπλήρωτο το όραμα που είχε και τα σχέδιά του. Σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Αιωνία του η μνήμη».

Τέλος, ο Πρόεδρος και η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου συνήλθε εκτάκτως μετά την αναγγελία του θανάτου του συναδέλφου και μέλους μας, του Δημάρχου Ζηρού Γεωργίου Ζυγούρη, ο οποίος υπηρέτησε για χρόνια το θεσμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως μέλος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος, καθώς και σε πλειάδα Επιτροπών, συμβάλλοντας στην πράξη ως Μηχανικός, στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας μας  και αποφάσισε να εκφράσει τα συλλυπητήρια του Προέδρου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Τμήματος Ηπείρου στην οικογένεια του εκλιπόντος, να παραστεί ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής στην κηδεία του και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του καθώς και να γίνει δωρεά στη μνήμη του σε ίδρυμα της περιοχής.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ