Επικαιρότητα

Θα… επανέλθουν οι Επερωτήσεις της αντιπολίτευσης

Off

Ανέκρουσε πρύμναν η περιφερειακή αρχή, κατόπιν των πιέσεων που δέχθηκε το προεδρείο μετά την ανακοίνωση της προέδρου κας Μπραϊμη και αποδέχθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης να συζητηθούν οι επερωτήσεις τους στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Μία αναστάτωση που θα είχε αποφευχθεί εάν η πρόεδρος του Σώματος δεν επέλεγε με μία ανακοίνωσή της την Δευτέρα να απορρίψει τα αιτήματα συζήτησης των επερωτήσεων, επικαλούμενη είτε το ότι εξελίσσεται προανάκριση για το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων είτε πως κάποια αιτήματα υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Τελικά, όπως έκανε γνωστό ο Αλ. Καχριμάνης στη συνεδρίαση της Περιφ. Επιτροπής, στην επόμενη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου θα συζητηθούν τα θέματα και των απευθείας αναθέσεων και της βόρειας σύνδεσης της Ηγουμενίτσας, όμως η συνεδρίαση δε θα γίνει αύριο Πέμπτη όπως είχε προγραμματιστεί αλλά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πάντως αμέσως μετά την συνεδρίαση της Περ. Επιτροπής δεν έχασαν την ευκαιρία να βάλλουν σε βάρος της προέδρου του Σώματος, υπενθυμίζοντας ότι έχει εκλεγεί για να προασπίσει το συμφέρον του συμβουλίου και όχι τα συμφέροντα και τις θέσεις της Περιφερειακής Αρχής.

«Καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή την απαράδεκτη ανακοίνωση της κας Μπραϊμη και φάνηκε ότι υπήρξε αποτέλεσμα στη συντονισμένη αντίδραση των παρατάξεων. Τα θέματα θα συζητηθούν όπως πρέπει στο περιφ. συμβούλιο και για τις απευθείας αναθέσεις και για τον βόρειο άξονα της Ηγουμενίτσας και για τον Γράμμο. Οφείλει όμως η κα πρόεδρος να γνωρίζει ότι απαιτείται αναβάθμιση του ρόλου του περιφερειακού συμβουλίου που είναι πολιτικό όργανο και ως εκ τούτου και ο δικός της ρόλος είναι πολιτικός», τόνισε ο κ. Στέφος.

«Υπάρχει ζήτημα με την πρόεδρο του Σώματος, αλλά προς το παρόν λύθηκε με την απάντηση του κ. Καχριμάνη», τόνισε ο Στεφ. Ζούμπας από την πλευρά του, ενώ ο Γ. Πρέντζας είπε πως «η κα Μπραϊμη επέλεξε με τη στάση και την ανακοίνωσή που εξέδωσε να μπει κι αυτή στο κάδρο των ευθυνών δίπλα από τον κ. Καχριμάνη χωρίς να έχει καν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αλήθεια, σήμερα μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, γιατί δεν υπήρχε ούτε ένα θέμα στην Επιτροπή για απευθείας ανάθεση;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ