Επικαιρότητα

Τιμήθηκε η μνήμη του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά

Off

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά με την οικογενειακή καταγωγή από την Ήπειρο διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής ο Δήμος Πωγωνίου, στον Παρακάλαμο.

Στο μνημείο για τον Παύλο Μελά έγινε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων ενώ ακολούθησε εκδήλωση με χαιρετισμό από τη βουλευτή Μαρία Κεφάλα και τον Δήμαρχο Κ. Καψάλη καθώς και ομιλία του εκπαιδευτικού Θωμά Δημητρίου με θέμα «Παύλος Μελάς: Η Πογδόριανη, η οικογένεια, ο αγώνας για την ελευθερία».

Στην σημασία του Μακεδονικού Αγώνα αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η Μαρία Κεφάλα μιλώντας παράλληλα για την αγάπη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου στην πατρίδα και τα ιδανικά της: «Η προσφορά του Παύλου Μελά δεν ήταν μια απλή πράξη θάρρους, αλλά μία πράξη αγάπης για την πατρίδα και τη δικαιοσύνη».

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου υπογράμμισε ότι η ζωή και η προσφορά του Παύλου Μελά αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους και η συγκεκριμένη  εκδήλωση, που πραγματοποιείται στον τόπο καταγωγής του ήρωα, είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε την ιστορική του σημασία. «Μερικοί άνθρωποι έχουν το προνόμιο να γεννιούνται παλικάρια και να γίνονται ήρωες. Ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και ο Παύλος Μελάς που από νωρίς έδειξε δείγματα φλογερού πατριωτισμού και θαυμάσιου αγωνιστή.

Ο θάνατός του όχι μόνο δεν αποθάρρυνε τους Έλληνες αλλά αντιθέτως ξεσήκωσε τους πολεμιστές. Ακόμη και με το θάνατό του κατάφερε να είναι παρών στον αγώνα για ελευθερία. Τέτοιοι ήρωες δεν είναι μόνο πρόσωπα του παρελθόντος αλλά και πηγή έμπνευσης για το παρόν και το μέλλον κι εμείς εδώ στο Πωγώνι αισθανόμαστε διπλά περήφανοι γιατί αυτός ο μεγάλος Ήρωας κατάγονταν από τον Παρακάλαμο» τόνισε.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ