Επικαιρότητα

Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των συνταξιούχων

Off

Στην Πανηπειρωτική Συνδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων την Πέμπτη συμμετείχε η Μερόπη Τζούφη.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, τόνισε τη σημασία «ενός δίκαιου, αξιόπιστου και ανταποδοτικού ασφαλιστικού συστήματος, επισημαίνοντας τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης». Καταδικάζοντας τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, αναφέρθηκε στις αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και στην εισαγωγή κεφαλαιοποιητικών αρχών στις κύριες συντάξεις. Αυτές οι πολιτικές, όπως ανέφερε, υπονομεύουν τη δημόσια ασφάλιση και επιβαρύνουν περαιτέρω τους συνταξιούχους.

Όπως σημείωσε, η Νέα Αριστερά υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη για δημόσια, αναδιανεμητική και αλληλέγγυα κοινωνική ασφάλιση. Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε:

1.Την κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και την επαναφορά της στο δημόσιο.

2.Αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος μέσω της αύξησης των μισθών, της μείωσης της ανεργίας και της δίκαιης φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων.

3.Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και καλύτερη αξιοποίηση του e-ΕΦΚΑ.

Η βουλευτής Ιωαννίνων τόνισε ότι η στήριξη των συνταξιούχων είναι υποχρέωση του κράτους, προτείνοντας επίσης αυξήσεις στις συντάξεις στα όρια του πληθωρισμού για αξιοπρεπή διαβίωση, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης ως μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος, αύξηση των συντάξεων χηρείας και αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν από τις μνημονιακές περικοπές.

Κλείνοντας, υπογράμμισε τη δέσμευση της Νέας Αριστεράς για μια κοινωνική ασφάλιση βασισμένη στη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, ενώ ευχήθηκε η Συνδιάσκεψη της Ομοσπονδίας να είναι γόνιμη και παραγωγική.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ