Επικαιρότητα

Μία γιορτή για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα

Off

Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων που θα δοθούν προς υιοθεσία από τον δήμο Ιωαννιτών στην «Πρώτη Γιορτή Υιοθεσίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στα Λιθαρίτσια επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε και εξακολουθεί να υφίσταται στην πόλη των Ιωαννίνων και ευρύτερα με τις εγκαταλείψεις ζώων.

Ο δήμος Ιωαννιτών διοργανώνει την Πρώτη Γιορτή Υιοθεσίας αδέσποτων ζώων με τη συνεργασία και στήριξη των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ., ΖΩ.Ο.ΠΙ και ΑΝΙΜΑ το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 15.00.

Στη Γιορτή αυτή όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Παλάσχας οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υιοθετήσουν ένα ή περισσότερα ζώα και να αναλάβουν στη συνέχεια να τους παρέχουν στέγη και φροντίδα. Τα ζώα που θα δοθούν για υιοθεσία είναι εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα όπως επίσης και στειρωμένα, όσα τουλάχιστον δεν είναι κουτάβια. Για τα σκυλάκια ή τις γάτες που είναι λίγων μηνών και που δεν μπορούν να στειρωθούν, ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τις οργανώσεις και τους κτηνιάτρους του Καταφυγίου, θα ενημερώσουν τον νέο ιδιοκτήτη μόλις παρέλθει ο χρόνος, για την υποχρέωση που έχει να προχωρήσει στη στείρωση του ζώου, η οποία μπορεί να γίνει στο Καταφύγιο με την ευθύνη και τις δαπάνες του δήμου.

«Εργαζόμαστε συστηματικά με το φιλοζωικό μας πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την ιατρική φροντίδα των αδέσποτων, σε συνεργασία με κτηνιάτρους, ζωοφιλικές οργανώσεις και εθελοντές. Μέσω αυτών των δράσεων έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους και προσπαθούμε να μειώσουμε τον αριθμό των αδέσποτων στους δρόμους, κάτι που όπως όλοι ξέρετε υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο», σημείωσε ο κ. Παλάσχας.

Εκτός όμως της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων ο δήμος Ιωαννιτών έχει ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα υιοθεσιών το οποίο μάλιστα αποδίδει.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος κάθε χρόνο δίνονται για υιοθεσία περισσότερα από 800 αδέσποτα.

Την ίδια ώρα όμως οι εγκαταλείψεις ξεπερνούν τις 1.200 με αποτέλεσμα το πρόβλημα να οξύνεται. Μεταξύ των ζώων που εγκαταλείπονται δεν έχουν εντοπιστεί ζώα που είχαν δοθεί με τη διαδικασία της υιοθεσίας στο παρελθόν. Αντίθετα όμως εντοπίζονται τσιπαρισμένα ζώα από άλλες περιοχές εκτός Ιωαννίνων και Ηπείρου, μέχρι και από τη μακρινή Θράκη.

«Για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται όταν ένα αδέσποτο ζώο βρίσκει το παντοτινό του σπίτι. Και εδώ χρειαζόμαστε εσάς. Με την υιοθεσία ενός ζώου, δεν προσφέρετε μόνο ένα νέο ξεκίνημα σε μια αθώα ψυχή, αλλά γεμίζετε το σπίτι σας με αγάπη και χαρά. Σας καλούμε να επισκεφθείτε τη γιορτή μας, να γνωρίσετε τα ζώα που περιμένουν να βρουν την οικογένειά τους, και να γίνετε εσείς αυτοί που θα τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Σας περιμένουμε να κάνουμε όλοι μαζί τη διαφορά», κατέληξε ο κ. Παλάσχας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ