Επικαιρότητα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δράσεις για την προστασία και τη διαχείριση του Αώου

Off

Μία χρονιά με δράσεις για την προστασία και τη διαχείριση του ποταμού Αώου, με το πρόγραμμα «Let it Flow!» ολοκληρώθηκε με μια απολογιστική εκδήλωση την περασμένη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και την παρουσία και του Δημάρχου Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ταξίδεψε στα σχολεία της Κόνιτσας, φέρνοντας τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ένα βήμα πιο κοντά στον διασυνοριακό ποταμό Αώο. Περισσότεροι από 100 μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκαν, εντός σχολικής αίθουσας, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αώου, την πλούσια βιοποικιλότητα και την οικολογική του αξία, ως ένας από τους τελευταίους εναπομείναντες ποταμούς ελεύθερης ροής στην Ευρώπη. Επιπλέον, περιηγήθηκαν στη φύση και γνώρισαν το ποτάμιο σύστημα του Σαραντάπορου, του μεγαλύτερου παραποτάμου του Αώου, και το μοναδικό φαινόμενο των θερμοατμίδων, στα Λουτρά Αμαράντου.

Για τις δράσεις μίλησε και ο κ. Παπασπύρου αναφερόμενος στα πολλαπλά ερεθίσματα που δόθηκαν στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και στη δυνατότητα συμμετοχής στη συλλογική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ποταμού Αώου, υπερθεματίζοντας στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον χαρακτηρισμό τμήματος της λεκάνης απορροής του διασυνοριακού ποταμού Αώου, στην ελληνική πλευρά των συνόρων, ως Προστατευόμενου Φυσικού Σχηματισμού και Προστατευόμενου Τοπίου, τονίζοντας πως: “Είναι υποχρέωση όλων μας να προστατέψουμε το μοναδικό αυτό ποτάμι”.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ