Επικαιρότητα

Ενημέρωση για τη λειτουργία μιας Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών

Off

Εκδήλωση για την παρουσίαση των ωφελειών της λειτουργίας μιας Ενεργειακής Κοινότητας Πολιτών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  9 Οκτωβρίου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βορείων Τζουμέρκων, στα Πράμαντα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους δημότες και τους επαγγελματίες του Δήμου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες δημιουργίας τοπικής ενεργειακής κοινότητας στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα του Δήμου Β. Τζουμέρκων,οι ενεργειακές κοινότητες είναι συνεταιρισμοί, που μπορεί να αποτελούνται από πολίτες, μικρές επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, οι οποίοι από κοινού μπορούν να συμμετάσχουν στην παραγωγή ενέργειας, μέσα από ανανεώσιμες πηγές, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος, την εξοικονόμηση πόρων, προστατεύοντας συγχρόνως το περιβάλλον και προωθώντας την ενεργειακή μετάβαση. Με τον τρόπο αυτό πολίτες, τοπική αυτοδιοίκηση, μικρές επιχειρήσεις, διαμορφώνουν οι ίδιοι τους όρους της ενεργειακής προσαρμογής προς όφελος της  τοπικής κοινωνίας, στην οποία αποδίδεται αυτό και ως κοινωνική αλληλεγγύη σε ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες.

Ομιλητές θα είναι οι Καθηγητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Στημονιάρης και Δημήτρης Τσιαμήτρος, ο διαχειριστής της Εταιρείας Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας INNORA Νικόλαος Λέττας και οι Business Services και Business Manager Directors από την εταιρεία με έδρα τα Γιάννενα Technology Γιώργος Στέργιος και Χρήστος Μπέλλος.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ