Πολιτικό Ρεπορτάζ

«Την πολιτική της Δεξιάς μπορεί να την νικήσει μόνο η Αριστερά»

Off

Η δυνατότητα ενός άλλου δρόμου για την αριστερά και η δημιουργία ενός νέου πόλου που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία ανοίγει ο προσυνεδριακός διάλογος της Νέας Αριστεράς ενόψει του ιδρυτικού της συνεδρίου 7-10 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Για το σκοπό αυτό βρέθηκε στα Γιάννενα την Τετάρτη ο Πάνος Σκουρλέτης και σε συνέντευξη Τύπου περιέγραψε τη σημασία που έχει η συγκρότηση μίας εναλλακτικής πρότασης για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της κυβέρνησης σήμερα. Η αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κεντρικά ζητήματα όπως η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια οδηγούν και σε μείωση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, όπως είπε. Την ίδια ώρα, ανέφερε, τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί  «εκφυλιστική τροχιά με συνεχή μετάλλαξη» και σε λίγο δεν θα θυμίζει αυτό που γνώριζαν οι περισσότεροι για το κόμμα, ενώ «το ΠΑΣΟΚ αγκομαχά» να ανεβάσει τα ποσοστά του, όπως είπε.

«Δεν υπήρχαν περιθώρια διαλόγου και δεν είχε καμία σχέση το κόμμα με τις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης για την αποχώρηση όσων πέρυσι δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά τονίζοντας ότι σήμερα  «χρειάζονται ρηξικέλευθες προτάσεις» που απαντούν στις κοινωνικές ανάγκες.

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη στη δική της αναφορά σημείωσε ότι ο στόχος είναι το άνοιγμα της Νέας Αριστεράς: «Να απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που αναζητούν ένα διαφορετικό δρόμο για την πολιτική, που συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Αριστερά και να εμπνέονται από τις θέσεις και τις αξίες της, σε μια εποχή πρωτοφανούς απογοήτευσης και απαξίωσης».

«Η επώδυνη αποχώρησή μας, για σαφείς πολιτικούς λόγους, λόγω της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε στην αναζήτηση ενός νέου δρόμου για την Αριστερά, που, παρά τις δυσκολίες, μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Τα γεγονότα στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ακόμα σε εξέλιξη, επιβεβαιώνουν τη δύσκολη επιλογή μας. Τώρα έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία να ανασυνθέσουμε τη Νέα Αριστερά και να αντιμετωπίσουμε την ηττοπάθεια και την πόλωση, χωρίς διαχωρισμούς. Με κεντρικό σύνθημα «την πολιτική της Δεξιάς μπορεί να την νικήσει μόνο η Αριστερά», καταθέτουμε έξι προγραμματικές προτάσεις για τα βασικά κοινωνικά ζητήματα: ακρίβεια, υγεία, ενέργεια, στέγη, πολιτική προστασία και εργασία. Αυτές οι προτάσεις αποτελούν τη βάση για τη συγκρότηση ενός Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα, με στόχο την αριστερή διέξοδο», πρόσθεσε.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ