Αθλητικά

Άνοιξε ο δρόμος για το τρίτο σερί φάιναλ φορ

Off

Την… πόρτα για τη συμμετοχή της για τρίτο συνεχόμενο χρόνο στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας άνοιξε διάπλατα την Κυριακή η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ που επικράτησε με 64-55 του Πανσερραϊκού σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΣ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ παιχνίδι τους Πάνθηρες Καβάλας, ομάδα στην οποία προπονητής είναι ο Αρίστιππος Χαντέλης, βοηθός του Τζον Μαργαρίτη πριν από δύο σεζόν στον πάγκο της ομάδας του ΠΑΣ.

Ο νικητής της αναμέτρησης προκρίνεται στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου με τον στόχο της ομάδας του ΠΑΣ να είναι η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του σε έναν τελικό επίσημης διοργάνωσης.

Παρά την κόπωση λόγω του ταξιδιού και της ταλαιπωρίας την οποία υπέστησαν τα μέλη της αποστολής στην Ιταλία και στο παιχνίδι με τη Σάσσαρι για το Eurocup, ο ΠΑΣ επικράτησε του αντιπάλου του, στο πρώτο παιχνίδι στο οποίο παρουσιάστηκε σχεδόν πλήρης, καθώς η Τζωρτζίνα Τριανταφύλλου δεν έχει ακόμη επιστρέψει αν και αυτό αναμένεται να γίνει το πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, δίνοντας στον κόουτς Πέρκο τη δυνατότητα μίας ακόμη εναλλακτικής στη ρακέτα.

Ωστόσο ήταν το πρώτο παιχνίδι που έπαιξαν και οι τρεις ξένες παίκτριες με την Κέρναλ να κάνει εντυπωσιακό ντεμπούτο και μαζί με την Άρτσερ να συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο κάτω από το καλάθι.

Η Γουάλας υστέρησε καθώς ήταν εμφανής η κόπωση και η έλλειψη συγκέντρωσης, όμως Σαρηγιαννίδου και Δαμουλάκη ήταν εξαιρετικές, με την Δούρβα να βοηθά επίσης και την Ξανθοπούλου να κάνει συγκλονιστικό παιχνίδι στην άμυνα.

Δεκάλεπτα: 21-18, 37-29, 58-40, 64-55

ΠΑΣ Γιάννινα (Πέρκος): Δαμουλάκη 8(1), Γκρίφιθ 2, Σαρηγιαννίδου 21(3), Δούρβα 4, Ξανθοπούλου, Θεοδώρου, Άρτσερ 11, Κέρναλ 18(2).

Πανσερραϊκός (Κεραμιδάς): Τσιχλάκη 7(1), Μαραγκού, Τζημορώτα, Παπαϊωάννου 2, Βλαδίκα, Κουβόρντε 5, Ντάστου 8(2), Τζόουνς 20(1), Ράιτς 13.

Οι δηλώσεις

Ο Στεφ. Πέρκος στάθηκε στην κόπωση των παικτριών του μετά το μεγάλο ταξίδι για την Σαρδηνία, αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν τα μέλη της αποστολής από την απαράδεκτη φιλοξενία που έτυχαν από τη διοίκηση (και όχι από την ομάδα) της Σάσσαρι. Γι’ αυτό άλλωστε και ενημερώθηκε ήδη η FIBA Eurocup και αναμένεται να επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο στη διοίκηση της ιταλικής ομάδας.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα γιατί τα κορίτσια πάλεψαν αυτές τις 13 ημέρες κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να σταθούν όρθιες και να φτάσουμε σήμερα να παίξουμε σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ την πρόκριση στο Κύπελλο. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους, τη διοίκηση που δε σταματά να μας στηρίζει ούτε λεπτό, στο βοηθό μου Γιώργο Καρατζένη και στους φιλάθλους μας. Αυτό που περάσαμε στην Ιταλία ήταν ταυτόχρονα ένα όνειρο και μία απίστευτη ταλαιπωρία αλλά είναι δουλειά των αρμόδιων οργάνων της FIBA να ασχοληθούν με αυτό», ανέφερε ο κ. Πέρκος.

Ο Στάθης Κεραμιδάς, προπονητής του Πανσερραϊκού τόνισε πως έπαιξαν ρόλο οι απουσίες βασικών παικτριών της ομάδας του όπως και το ότι ο ΠΑΣ είχε δώσει δύο επίσημα και δυνατά παιχνίδια για την Ευρώπη. «Είναι πολύ σημαντικό να στηρίζονται οι ομάδες της επαρχίας στο γυναικείο μπάσκετ. Στα Γιάννενα σήμερα (σ.σ την Κυριακή) παίξαμε σε μία φανταστική ατμόσφαιρα με τόσο κόσμο να υποστηρίζει την ομάδα του και να μην αποδοκιμάζει τον αντίπαλο γιατί και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό», ανέφερε ο κόουτς Κεραμιδάς.

Τέλος, η Στέλλα Ξανθοπούλου αφιέρωσε τη νίκη και την πρόκριση στην Τριανταφύλλου και τόνισε πως παρά την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησε η ομάδα στην Ιταλία και στο ταξίδι, ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία που έχει ζήσει όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα.

Την Κυριακή

η πρεμιέρα στην Α1

Η ομάδα του ΠΑΣ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου δίνει το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος για την Α1 με αντίπαλο την ομάδα του Πρωτέα Βούλας στο Νέο Κλειστό (17.00).

Στο Νέο Κλειστό την Κυριακή το μεσημέρι την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό παρακολούθησαν 250 περίπου φίλοι της ομάδας μεταξύ αυτών και μία ομάδα 20 περίπου ατόμων που μόλις είχαν επιστρέψει από την Ιταλία και το ταξίδι τους στο Σάσσαρι!

Επίσης, στο γήπεδο βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Παν. Χριστοβασίλης, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Κων. Παλαιολόγος και οι ποδοσφαιριστές Μάντζης, Μπακαδήμας και Καφενζής.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ