Επικαιρότητα

«Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων λειτούργησε απόλυτα νόμιμα»

Off

Τις θέσεις του για την απόφαση του ΣτΕ και την υπόθεση με τις Διαπιστωτικές Πράξεις παρουσίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μ. Χρυσοστόμου σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, απαντώντας και σε όσα έχει παρουσιάσει η αντιπολίτευση από τη δική της πλευρά, σε έναν έντονο διάλογο που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες εβδομάδες και με το βλέμμα και στις επιμελητηριακές εκλογές.

Απαντώντας κυρίως σε  δηλώσεις στο τέλος Αυγούστου  του Γρ. Γκίκα «οφείλω να ενημερώσω  ξεκάθαρα και υπεύθυνα την κοινή γνώμη για την αλήθεια γύρω από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, καθώς και για την πραγματική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ. 120/2024)», είπε ο κ. Χρυσοστόμου παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά του.

«Δεν υπάρχει καμία ακύρωση των αποφάσεων. Το ΣτΕ αποφάσισε πως οι Διαπιστωτικές Πράξεις διαγραφής των μελών του ΔΣ λόγω αδικαιολόγητων συνεχιζόμενων απουσιών δεν ακυρώνονται… δεν θίγονται… και δεν αναστέλλονται. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων λειτούργησε απόλυτα νόμιμα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, και η απόφαση αυτή δικαιώνει σήμερα τη Διοίκηση», τόνισε.

«Δεν πιθανολογήθηκαν από το ΣτΕ ως προδήλως βάσιμοι οι λόγοι ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων, που προέβαλαν οι διαγραφέντες. Είναι φανερό ότι οι αιτιάσεις του κ. Γκίκα και των λοιπών διαγραφέντων είναι ανυπόστατες και δε βασίζονται σε καμία ουσιαστική παραβίαση νόμου ή κανονισμού», πρόσθεσε.

«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του, χωρίς να ανέχεται πρακτικές που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού. Τα μέλη που διαγράφηκαν έχουν ήδη αντικατασταθεί, όπως προβλέπεται από το νόμο, για να συνεχιστεί το έργο του Επιμελητηρίου», ανέφερε ακόμα.

Ως προς την απόφαση του το ΣτΕ, αναφέρει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ότι «η συμμετοχή των διαγραφέντων στις εκλογές περιορίζεται αυστηρά. Αν και η δικαιοσύνη επέτρεψε κατ’ εξαίρεση στους διαγραφέντες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου, αυτό γίνεται μόνο για να μην τους στερηθεί το εκλογικό δικαίωμα. Ωστόσο, ακόμη και αν εκλεγούν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή άσκησης διοίκησης μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η αίτησή τους για ακύρωση. Ας είναι ξεκάθαρο: η προσωρινή συμμετοχή στις εκλογές δεν αποτελεί δικαίωση ούτε αναιρεί την απαξίωση προς το ΔΣ και το θεσμό και ούτε  τις αδικαιολόγητες απουσίες που προκάλεσαν τη διαγραφή τους».

«Το Επιμελητήριο δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό ή παράταξη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το μετατρέψει σε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν είναι ΑΕ, είναι νομικό πρόσωπο και ακολουθεί τους επιμελητηριακούς νόμους του κράτους όπως αυτοί τροποποιήθηκαν το 2017», σημείωσε ακόμα.

«Με όλα τα παραπάνω θα ήθελα να καλέσω  τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των Ιωαννίνων να σταθούν ενωμένα και να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες εκλογές, απομονώνοντας εκείνους που προσπαθούν να διαλύσουν την ενότητα και τη θεσμική σταθερότητα του Επιμελητηρίου μας και ας επιλέξουν αφού σχηματίσουν άποψη για όλους μας,  τους επικεφαλής και τα μέλη που πραγματικά θα δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα της επιχειρηματικότητας και που θα λειτουργούν υπέρ του συνόλου της επιχειρηματικότητας και όχι υπέρ των δικών τους συμφερόντων», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ