Πολιτισμός

Στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών ο «Αχέροντας»

Off

Στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών- Νύχτες Πρεμιέρας επιλέχτηκε η μικρού μήκους ταινία «Αχέροντας» που συγχρηματοδότησε η Περιφέρεια Ηπεί ρου και υποστήριξε το Εpirus Film Office. Διαγωνίζεται στο τμήμα Ελληνικές Μικρές Ιστορίες – Διαγωνιστικό.

Ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένους επαγγελματίες της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας απονέμει τα βραβεία: Χρυσή Αθηνά, Αργυρή Αθηνά, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Ανδρικής και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Η ταινία σύμφωνα με το πρόσφατά ανακοινωμένο πρόγραμμα του AIFF 30, θα προβληθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 17:00  στον Κινηματογράφο «Άστορ».

Η βραβευμένη στο DISFF 47 Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, με την «Ειδική Μνεία» ως μια ταινία  «άρτιας κινηματογραφικής εμπειρίας σε όλους τους τομείς»  και που «συγκίνησε, με τη διαχείριση της απώλειας» συνεχίζει τη διαδρομή της.

Η ταινία με τίτλο «Αχέροντας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σενάριο Μάτας Κούρτη, εκτός από την Περιφέρεια Ηπείρου, χρηματοδοτείται και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο μέσα στη φύση, και στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, προσπαθούν να βρουν νέες ισορροπίες στη σχέση τους που έχει διαταραχτεί  από μια σημαντική απώλεια.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στον ποταμό Αχέροντα, στις εκβολές και τις πηγές του,  στους οικισμούς Γλυκή και Αμμουδιά κ.α

Πρωταγωνιστές, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Νίκος), η Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Μαρία) και ο Αργύρης Μπακιρτζής («Βαρκάρης»).

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ