Επικαιρότητα

Καινοτόμες λύσεις για την παραλίμνια περιοχή

Off

Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο Climaborough Building Green and Climate Neutral Innovation in Cities, στo πλαίσιo προγράμματος που αφορά στην αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030.

Στην περίοδο 24-26 Σεπτεμβρίου έγινε στα Γιάννενα η Γενική Συνέλευση του έργου στην οποία συμμετείχαν 40 περίπου εκπρόσωποι όλων των εταίρων.

Όπως αναφέρει ο Δήμος «μέσω της πρόσκλησης για δημόσιες συμβάσεις καινοτομίας, προχωρούμε στην υλοποίηση δύο καινοτόμων λύσεων που επικεντρώνονται στην παραλίμνια περιοχή και τη λίμνη Παμβώτιδα. Πρόκειται για πειραματικές λύσεις που περιλαμβάνουν:

•Την ανάπτυξη ενός δικτύου αισθητήρων για τη συλλογή δεδομένων που αφορούν την ποιότητα των υδάτων της λίμνης και την ποιότητα του αέρα στην παραλίμνια ζώνη.

•Τη συμμετοχή των πολιτών, των επιχειρήσεων και των τοπικών φορέων, τόσο στη συλλογή δεδομένων όσο και στη δημιουργία εφαρμογών που θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση και θα προωθήσουν αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως στη διαχείριση των απορριμμάτων και τις μετακινήσεις στην πόλη».

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ