Επικαιρότητα

Συμβολή στην τεχνική υποστήριξη των δήμων

Off

Περισσότεροι από 150 δήμοι της χώρας, στην πλειονότητά τους ορεινοί, νησιωτικοί και μειονεκτικοί για τους παραπάνω λόγους κυρίως έχουν συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων τεχνικού αντικειμένου.

Οι δήμοι αυτοί άλλωστε, όπως συμβαίνει και στην Ήπειρο αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και ένα εξ αυτών την έλλειψη Τεχνικών Υπηρεσιών επιχειρούν να αντιμετωπίσουν από κοινού με την ΕΕΤΑΑ.

Όπως ανέφερε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε για την προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημ. Μαραβέλιας, η Εταιρεία βοηθά στην τεχνική υποστήριξη των δήμων γιατί διαφορετικά δε θα μπορούσαν να ωριμάσουν μελέτες, επομένως δε θα μπορούσαν να υλοποιήσουν και έργα. «Οι δήμοι αξιοποιούν τη δυνατότητα αυτή γιατί διαφορετικά δε θα είχαν άλλη δυνατότητα να υλοποιήσουν κάποια έργα. Εμείς λειτουργούμε ως τεχνικοί σύμβουλοι και στην ουσία ως ένα βοηθητικό, αναπτυξιακό εργαλείο για τους δήμους, χωρίς να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση η να λειτουργούμε ανταγωνιστικά με τους ιδιώτες», ανέφερε ο κ. Μαραβέλιας.

Αλλαγές στα voucher

των Παιδικών

Μέσω της ΕΕΤΑΑ στο μεταξύ υλοποιείται από την έναρξή του πριν από 12 χρόνια, το πρόγραμμα για την χορήγηση των voucher εγγραφής παιδιών και νηπίων σε παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς των δήμων της χώρας. Φέτος, το πρόγραμμα έφτασε στο τέλος της υλοποίησης για δεύτερη συνεχόμενη χρηματοδοτική περίοδο με τον κ. Μαραβέλια να επισημαίνει πως το πρώτο που επιτεύχθηκε ήταν η σημαντική αύξηση του προϋπολογισμού κατά 20 εκ. ευρώ και τοπ δεύτερο που έχει επιτευχθεί, είναι η απλοποίηση της διαδικασίας. Αυτό όμως όπως ανέφερε θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από τη νέα χρονιά, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ΕΕΤΑΑ με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για τις αλλαγές που θα γίνουν. «Τη φετινή χρονιά είχαμε περισσότερους ωφελούμενους, μεγαλύτερο προϋπολογισμό και 1.100 περισσότερα παιδιά από πέρυσι που εντάχθηκαν στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ των δήμων της χώρας. Εμείς θέλουμε το πρόγραμμα να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα λειτουργεί και περισσότερο ανταγωνιστικά προς τους ιδιώτες, αλλά παράλληλα, ώστε να ικανοποιούνται κάθε χρόνο οι αυξημένες ανάγκες των οικογενειών», ανέφερε ο κ. Μαραβέλιας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ