Αθλητικά

Δίκαιος αποκλεισμός και το μυαλό μόνο στο πρωτάθλημα

Off

Δίκαια αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που ηττήθηκε με 0-2 από την Παναχαϊκή στους «Ζωσιμάδες» με την αχαϊκή ομάδα να παίρνει το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Οι Γιαννιώτες του Πομς εμφανίστηκαν με πολλές αλλαγές προσώπων στο βασικό σχήμα και με διαφορετική τακτική καθώς ο Αυστριακός τεχνικός επέλεξε το 4-4-2 με τους Μάντζη και Σέποβιτς στην επίθεση, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Αζίζ και ο Ρίντερ πέρασε στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας τη θέση του στην άμυνα τον Δούμα. Η πειραματική 11άδα για τον ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο δε λειτούργησε αποτελεσματικά στη δημιουργία φάσεων χωρίς από την άλλη να κινδυνέψει από τους φιλοξενούμενους. Έμεινε πίσω στο σκορ πάντως μετά από λάθος του Σομποτσίνσκι και παρά τη βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη δεν κατάφερε να ανατρέψει την σε βάρος της εικόνα.

Ο ΠΑΣ έδειξε κάποια προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία όπου με τον τρόπο που αμύνεται είναι ευάλωτος σε γρήγορους επιθετικούς από τα πλάγια, στις αντεπιθέσεις. Επίσης, δημιουργικά εντοπίζεται το πιο σοβαρό πρόβλημα καθώς η μπάλα δε φτάνει στους επιθετικούς παρά μόνο με σέντρες από τους πλάγιους μπακ, ενώ όταν αυτό δε γίνεται, η τακτική είναι οι μεγάλες μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση.

Αυτά όμως είναι τακτικά ζητήματα για τα οποία ο Ρενέ Πομς είναι πολύ πιο καταρτισμένος από οποιονδήποτε άλλο για να τα απαντήσει. Ακολουθεί άλλωστε το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ηρακλή όπου ο ΠΑΣ θέλει να ζευγαρώσει τις νίκες του στο πρωτάθλημα, σε μία αναμέτρηση που θα έχει και τη βοήθεια των φιλάθλων του.

Οι φάσεις

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με τον ΠΑΣ να απειλεί με τον Μάντζη από μακριά με ένα σουτ που μπλόκαρε ο Στογιάνοβιτς και άλλο ένα του Χάινριχ που έφυγε άουτ.

Ένα λάθος μαρκάρισμα του Σομποτσίνσκι στο 35’ στον Τραορέ έστειλε την Παναχαϊκή στη βούλα των πέναλτι με τον Ντε Τόμας να ευστοχεί. Στο β’ ημίχρονο ο Πομς πέρασε τέσσερις παίκτες με την έναρξη και άλλαξε και την τακτική επιστρέφοντας στο γνώριμο για αυτόν 3-4-3 με την ομάδα να είναι πιο επιθετική και να χάνει ευκαιρίες με σπουδαιότερη την κεφαλιά του Σέποβιτς στο 54’ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στογιάνοβιτς.

Σε μία από τις αντεπιθέσεις η Παναχαϊκή βρήκε δεύτερο γκολ με τον Ντε Τόμας και πάλι που αξιοποίησε την προσπάθεια του Καραγιάννη από δεξιά στο 64’.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με την ομάδα της Αχαΐας να πανηγυρίζει την πρόκριση στους «16». Μάλιστα στο 89′ η Παναχαϊκή έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Μαδριγάλ, με τον Αθανασίου να λέει «όχι», ενώ στο 90′ ο Σέποβιτς αστόχησε σε τετ α τετ για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ρενέ Πομς): Β. Αθανασίου, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Αζίζ (46’ Τζίνο), Μπακαδήμας, Δόυμας (46’ Β. Αθανασίου), Ρίντερ, Χάινριχ (72’ Λέο), Μάντζης (46’ Μπεγκάλα), Καλέμι (46’ Λούπας), Σκέποβιτς.

Παναχαϊκή (Γιάννης Τάτσης): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Σμάλης, Μπαξεβάνος, Λυμπεράκης, Τσάκνης, Νίλι (71’ Παπατόλιος), Ζέκοφ (57’ Κοζορώνης), Καραγιάννης (71’ Ρόβας), Ντε Τομάς (83’ Μαδριγάλ), Τραορέ (57’ Λεσάι).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Γιάννης Τάτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση, τη νίκη και την πρόκριση της ομάδας του απέναντι στον ΠΑΣ που τον εξέπληξε με την αλλαγή σχηματισμού στο πρώτο ημίχρονο, μία αλλαγή όμως που όπως είπε, βοήθησε περισσότερο την ομάδα του που είναι αρκετά συμπαγής και δουλεμένη να αγωνίζεται με το ίδιο σύστημα. Στο β’ ημίχρονο ανέφερε πως η αλλαγή σχηματισμού του ΠΑΣ άλλαξε τη ροή του αγώνα, όμως η επίτευξη του δεύτερου γκολ για την ομάδα του, οδήγησε στην νίκη και την πρόκριση. Για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο κ. Τάτσης είπε ότι είναι αν όχι το πρώτο, ένα από τα τρία φαβορί του Βόρειου ομίλου για την άνοδο και πως διαθέτει εξαιρετικό υλικό.

Ο Ρενέ Πομς από την πλευρά του είπε πως η ροή του αγώνα άλλαξε με το γκολ της Παναχαϊκής και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμο για τον ίδιο, τους συνεργάτες του και την ομάδα συνολικά το χθεσινό παιχνίδι. «Όπως είδαμε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έτσι και σήμερα, όλα τα παιχνίδια θα είναι κλειστά απέναντι σε συμπαγείς άμυνες και δυνατές μονομαχίες. Γι’ αυτό θέλουμε να ετοιμάσουμε μία ομάδα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις κάθε τέτοιας αναμέτρησης. Σήμερα, επιλέξαμε ένα διαφορετικό σχηματισμό με 4-4-2 στην αρχή, με τους Μάντζη και Σέποβιτς στην επίθεση που κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να παίξουμε έτσι, κάποιες άλλες φορές όχι. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε με το 3-4-3 που είναι πιο κοντά σε αυτό που έχουμε δουλέψει μέχρι σήμερα και νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο που βρήκε όμως ένα γκολ σε αντεπίθεση και μετά ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Περιμένω όμως όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος όπως και αυτό με τον Ηρακλή το Σάββατο να είναι το ίδιο κλειστά και δεν πιστεύω ότι θα δούμε πολλά παιχνίδια στο πρωτάθλημα με μεγάλα σκορ και πολλά γκολ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πομς.

Ο Βασίλης Μάντζης

Τέλος, ο Βασίλης Μάντζης τόνισε πως κάθε αποκλεισμός είναι οδυνηρός καθώς πλην του γοήτρου υπάρχει και η δυνατότητα επιπλέον παιχνιδιών στο Κύπελλο που βοηθά την ομάδα να βρει ρυθμό. «Προφανώς πρώτος στόχος της ομάδας είναι το πρωτάθλημα και εκεί είναι το μυαλό μας. Γνωρίζω που ήρθα, η επιλογή μου ήταν απόλυτα συνειδητή και αυτό που βρήκα είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες, ένα εξαιρετικό επιτελείο και πολύ καλό κλίμα. Ο ΠΑΣ δεν είναι η ομάδα της Ευρώπης ή της 6ης θέσης, αλλά δεν παύει για το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι πάντα μία ομάδα που αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση, με διαφορετικό τρόπο και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζω και με ευχαριστεί. Προσωπικά, δε χρειάζομαι πίστωση χρόνου, αλλά σίγουρα το σύστημα που παίζει η ομάδα είναι κάτι διαφορετικό για εμένα και χρειάζεται προσαρμογή», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ