Επικαιρότητα

Προσοχή για τηλεφωνικές απάτες

Off

Δύο δήμοι ενημερώνουν τους πολίτες για τηλεφωνικές απάτες. «Τις τελευταίες μέρες έχουν καταγγελθεί επανειλημμένες περιπτώσεις προσπαθειών εξαπάτησης πολιτών και προμηθευτών του Δήμου Ζαγορίου, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων από πρόσωπα τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι του Δήμου μας, με σκοπό να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, οικονομικά στοιχεία ή και κωδικούς ασφαλείας», αναφέρει ο Δήμος Ζαγορίου που «εφιστά την προσοχή στους δημότες, τους προμηθευτές και όλους τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άτομα που τους τηλεφωνούν δήθεν εκ μέρους του Δήμου, προσποιούμενοι υπαλλήλους του» και καλεί τους πολίτες:

• να είναι προσεκτικοί με τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις,

•να είναι επιφυλακτικοί και να μην αποκαλύπτουν σε οποιονδήποτε τους καλεί ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα,

•να μην αποκαλύπτουν τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, τα στοιχεία της κάρτας τους ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου και

•να μην δίνουν σε καμία περίπτωση τον κωδικό “PIN” της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού τους λογαριασμού μέσω e-banking.

Ο Δήμος Ζαγορίου ενημερώνει τους πολίτες ότι «ουδέποτε θα ζητήσει τηλεφωνικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή κωδικούς ασφαλείας και συστήνει ιδιαίτερη προσοχή για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που αποσκοπούν στην απόσπαση τέτοιων στοιχείων».

Από τον Δήμο Δωδώνης έγινε επίσης γνωστό ότι «τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών από αγνώστους, για δήθεν εξόφληση λογαριασμών, κρατήσεων ενταλμάτων κτλ. από τις οικονομικές του υπηρεσίες».

«Ο τρόπος δράσης των αγνώστων είναι να αντλούν στοιχεία από το πρόγραμμα «Διαύγεια», να καλούν από κινητά τηλέφωνα, επικαλούμενοι ονόματα δήθεν υπαλλήλων του Δήμου, και με διάφορες δικαιολογίες να ζητούν στοιχεία κωδικών, τραπεζικών λογαριασμών, προκειμένου δήθεν να καταβάλουν χρηματικά ποσά (κρατήσεις ενταλμάτων, οφειλές κτλ.) στους πολίτες.

Τονίζεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση υπάλληλος του Δήμου Δωδώνης να καλέσει για υπηρεσιακό ζήτημα από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει από συναλλασσόμενο ή και από οποιονδήποτε άλλο πολίτη, κωδικούς τραπεζών», αναφέρει και καλεί όσους γίνονται αποδέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων να δώσουν κανένα στοιχείο, να επικοινωνούν άμεσα με τις υπηρεσίες του Δήμου Δωδώνης και να καταγγέλλουν το γεγονός στην Αστυνομία.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ