Αθλητικά

Έκανε αυτό που έπρεπε στην πρεμιέρα

Off

Από τη στιγμή που απέφυγε τις κακοτοπιές που κρύβουν πάντα οι πρεμιέρες, ο ΠΑΣ επιστρέφοντας με τους τρεις βαθμούς από τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Όχι πως θα συνέβαινε το αντίθετο σε περίπτωση που δεν επικρατούσε, μόλις στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως η καλή αρχή και η σοβαρότητα που έδειξε η ομάδα του Πομς απέναντι σε έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο, αποτελούν ενθαρρυντικά δείγματα για τη συνέχεια.

Οι Γιαννιώτες έδειξαν πως διαθέτουν ένα καλοδουλεμένο σύνολο που αρέσκεται να προσαρμόζει την τακτική προσέγγιση του αγώνα ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες που επικρατούν.

Κάτι τέτοιο έγινε και στο παιχνίδι του Σαββάτου όπου ο αγωνιστικός χώρος στο ΔΑΚ Κατερίνης ήταν κάκιστος και σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο καμία ομάδα δε μπορεί να βγάλει τους αυτοματισμούς που έχει δουλέψει στις προπονήσεις.

Αυτό επισήμανε και ο Ρενέ Πομς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, λέγοντας πως υποχρεώθηκε ουσιαστικά να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να χρησιμοποιήσει από την αρχή του Μάντζη στο ντεμπούτο του με την ομάδα, παρότι δεν είναι ακόμη έτοιμος στο 100% και δεν έχει μάθει – όπως είναι φυσικό – το παιχνίδι της ομάδας του.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με διπλό στο πρωτάθλημα όπου ήδη ο Ηρακλής έχασε τους πρώτους βαθμούς (0-0 με τον ΠΑΟΚ Β’) ενώ η Λάρισα που επίσης αναμένεται να πρωταγωνιστήσει με τους ίδιους στόχους, κατέβαλε την αντίσταση της Καβάλας στο τέλος του αγώνα με ανατροπή κι ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ στο ημίχρονο.

Απέφυγε τις κακοτοπιές

Η 1η αγωνιστική της κατηγορίας έδειξε πως δεν υπάρχουν ακλόνητα φαβορί και πως κάθε αναμέτρηση κρύβει κινδύνους και δυσκολίες για όλες τις ομάδες, ειδικά εάν κάποιος υποτιμήσει τον αντίπαλό του. Ο ΠΑΣ επικράτησε με 0-1 με πέναλτι του Τζίνο στο 67΄. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος σε προσπάθεια για σουτ που επιχείρησε και υπέδειξε σωστά ο διαιτητής. Οι Γιαννιώτες έχασαν καλές ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο με τους Σομποτσίνσκι, Σόρια και Χάινριχ, όμως ο τερματοφύλακας του Εθνικού, Καραγκιόζης έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε μία ουσιαστικά φάση στο 75’ όταν ο Τουλίκας έφυγε στην αντεπίθεση – πιθανότατα από θέση οφσάιτ – όμως ο Αθανασίου τον νίκησε στο τετ α τετ.

Πολύ καλοί για τον ΠΑΣ οι Σομποτσίνσκι, Τζίνο και Μπεγκάλα με τον Πομς να κάνει ιδιαίτερη μνεία στους δύο τελευταίους για την απόδοσή τους.

Η σύνθεση του ΠΑΣ: Αθανασίου, Σόρια, Μπακαδήμας, Ρίντερ, Σομποτσίνσκι, Λούπας, Τζίνο, Μπεγκάλα, Χάινριχ (88′ Λεό), Αθανασίου (70′ Νικολιάς), Μάντζης (58′ Στσέποβιτς).

Οι δηλώσεις του Πομς

Μεταξύ άλλων μετά το παιχνίδι στην Κατερίνη, ο προπονητής του ΠΑΣ, Ρενέ Πομς ανέφερε:

«Πρώτα απ’ όλα ερχόμενοι εδώ ξέραμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και σκληρό, γιατί είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος αυτός που παίξαμε σήμερα. Το γήπεδο επίσης δεν ήταν καλό για να παίξεις ποδόσφαιρο και ξέραμε ότι έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για πολλές μονομαχίες, πολλές δεύτερες μπάλες και στο τέλος θεωρώ ότι μετά από 90 λεπτά αξίζαμε τη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι πολλές ομάδες που θα έρθουν εδώ θα χάσουν βαθμούς γιατί είναι δύσκολο να παίζεις με τόσο καλό αντίπαλο και είμαι χαρούμενος που παίρνουμε τους 3 βαθμούς στα Γιάννενα αφήνοντας πίσω αυτό το παιχνίδι. Ξέρετε τι σημαίνει τακτική στο ποδόσφαιρο; Σημαίνει να ψάχνεις την τέλεια ιδέα για το παιχνίδι που θα σε βοηθήσει να νικήσεις. Αν δείτε το γήπεδο σήμερα και νομίζετε ότι μπορείτε να παίξετε στρωτό ποδόσφαιρο με πάσες, δεν θα νικούσατε. Για μας το σημαντικό σήμερα ήταν να πάρουμε τους 3 βαθμούς στην πρεμιέρα. Προφανώς δεν θα πάρουμε βραβείο για το όμορφο παιχνίδι, αλλά σημασία έχουν οι 3 βαθμοί. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν πολλές ευκαιρίες και οι περισσότερες μάχες δίνονται στη μεσαία γραμμή. Αν έπρεπε να επιλέξω σήμερα δύο παίκτες που ήταν οι κορυφαίοι, θα σας έλεγα τους Τζίνο και Μπεγκάλα. Όλοι πάλεψαν, αλλά την περισσότερη ώρα του παιχνιδιού η μπάλα ήταν στο κέντρο κι αυτά τα δύο εξάρια κέρδισαν πολλές μονομαχίες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αύριο (16.00) το παιχνίδι

Κυπέλλου με την Παναχαϊκή

Η ομάδα του ΠΑΣ ξεκίνησε την προετοιμασία της την Κυριακή για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου (16.00) με την Παναχαϊκή στους άδειους «Ζωσιμάδες» λόγω της τιμωρίας της ομάδας με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ρενέ Πομς εκτιμάται ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, θέλοντας και να δώσει χρόνο σε περισσότερους παίκτες, αλλά να μειώσει και την επιβάρυνση των βασικών ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημ. Κεφαλάς του συνδέσμου Σερρών με βοηθούς τον Χρήστο Μπάλα της ΕΠΣ Τρικάλων και τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος ορίστηκε ο Αθανάσιος Μπούτσικος της ΕΠΣ Μακεδονίας και παρατηρητής ο Νικόλαος Αθανασίου της ΕΠΣ Θεσπρωτίας.

Το Σάββατο με Ηρακλή

Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της SL2 του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τον Ηρακλή θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 15.00 και θα έχει ζωντανή μετάδοση από τον ελεύθερο ΣΚΑΪ. Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 28/09

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Ηρακλής (15:00 – ΣΚΑΪ)

Κυριακή 29/09

Μακεδονικός – Καμπανιακός (15:00)

ΑΕΛ – Διαγόρας (15:00)

Καβάλα – Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (15:00)

Δευτέρα 30/09

Νίκη Βόλου – ΠΑΟΚ Β’ (15:00)

 

Η PUMA θα ντύσει φέτος τον ΠΑΣ

Στο μεταξύ, την παραμονή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και μέσω βίντεο παρουσιάστηκαν οι εμφανίσεις της νέας περιόδου για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από το Hall Of Brands που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΣ και ανακοίνωσε πως οι φετινές εμφανίσεις της ομάδας φέρουν τη σφραγίδα της PUMA.

Οι βασικές φανέλες είναι η μπλε με τη μαύρη κάθετη ρίγα, η άσπρη με το μπλε τελείωμα στο μανίκι και τη μπλε ρίγα στο πλάι και η γκρι, ενώ για τους τερματοφύλακες οι εμφανίσεις είναι κίτρινη και γκρι.

«Στο προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν επίσημα οι παίκτες της ομάδας και οι επίσημες εμφανίσεις, οι οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα φυσικά καταστήματα αλλά και στο www.hallofbrands.gr

Φέτος είναι μία χρονιά διαφορετική και όχι τόσο γνώριμη για τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους πολυπληθείς φιλάθλους του. Η ομάδα μας, μπαίνει στο γήπεδο, με ένα και μοναδικό στόχο: Να πρωταγωνιστήσει και να επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει, στη Superleaque και στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το Hall of Brands, είναι και θα συνεχίσει έμπρακτα να είναι, δίπλα στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, σε κάθε βήμα αυτής της δύσκολης πορείας, τόσο στις χαρές, πολύ περισσότερο στις λύπες.

Καλούμε όλους τους φίλους της αγαπημένης μας ομάδας, απλούς φιλάθλους αλλά και επιχειρηματίες της πόλης μας, να βρίσκονται δίπλα της, με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν. Η “κληρονομιά” και ο κόσμος του ΠΑΣ, θα είναι οδηγοί στο σύντομο πέρασμα του από την Super Leaque 2 και το άμεσο μέλλον θα είναι γεμάτο επιτυχίες», αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ