Επικαιρότητα

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Παρεμβαίνει στην κοινωνία, ανοίγει τον διάλογο

Off

Η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων προωθεί μία πολιτική έξι προγραμματικών σημείων για την κοινωνία, ενώ παράλληλα ανοίγει και τον διάλογο  ενόψει του συνεδρίου της στις 7-10 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Σε αυτή τη διπλή κατεύθυνση κινείται η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων.

Στη μία πλευρά, οργανώνει, όπως ανακοίνωσε, την παρέμβασή της πάνω στα μείζονα κοινωνικά προβλήματα  «μπαίνοντας μπροστά στην υπεράσπιση του δίκαιου των πολλών κόντρα στα συμφέροντα των λίγων που προασπίζει η κυβερνητική πολιτική σήμερα».

Στην άλλη πλευρά προχωρά συντονισμένα προς το πρώτο και ιδρυτικό συνέδριο της Νέας Αριστεράς.

Με κεντρικό σύνθημα “Την πολιτική της δεξιάς θα τη νικήσει η Αριστερά – Υπάρχει άλλος δρόμος”, η Νέα Αριστερά καταθέτει έξι προγραμματικές προτάσεις «για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, έξι προτάσεις αφετηρία για τη συγκρότηση ενός Λαϊκού Mετώπου στην Ελλάδα, για μια αριστερή διέξοδο, πάνω στην Ακρίβεια, την Υγεία, την Ενέργεια, τη Στέγη, την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Κρίση και την Εργασία».

Το επόμενο διάστημα αναλαμβάνει επίσης συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες μέσα από τις κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, αναδεικνύοντας κεντρικά κοινωνικά ζητήματα όπως: το ζήτημα του νερού, το ζήτημα της στέγης κ.α.

Παράλληλα, προχωρά τον προσυνεδριακό της διάλογο «με ένα ανοιχτό πνεύμα και σε συνεχή διάλογο με τα ενεργά κινήματα και τον κόσμο της κοινωνικής αντίστασης, της υπεράσπισης της εργασίας και των κινημάτων της χειραφέτησης και των δημοκρατικών δικαιωμάτων», όπως τονίζει.

Ήδη λειτουργούν κεντρικά η Επιτροπή Θέσεων και η Επιτροπή Καταστατικού ενώ άμεσα ξεκινάει και καμπάνια εγγραφής νέων μελών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως αποφασίστηκε και στη συνεδρίαση του διευρυμένου προσωρινού Συντονιστικού Ιωαννίνων, ανοίγει ο διάλογος και στα Ιωάννινα και σε κάθε περιοχή του νομού Ιωαννίνων που συσπειρώνονται οι πολίτες που ενδιαφέρονται για έναν άλλο δρόμο για την Αριστερά και την πολιτική.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ