Επικαιρότητα

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κριτική για το θέμα ανάκλησης αποφάσεων

Off

Aποχώρησε η αντιπολίτευση από την συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής του δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη ασκώντας κριτική στην δημοτική αρχή για «προχειρότητα» και «ερασιτεχνισμό». Αιτία το θέμα που προέκυψε με την ανάκληση τουλάχιστον 120 αποφάσεων που είχαν ληφθεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Το θέμα αφορά όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Θωμάς Γιωτίτσας τέσσερις συνεδριάσεις που έγιναν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και στις οποίες όπως και ανέλυσε και ο νομικός σύμβουλος του δήμου, οι αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν άκυρες λόγω της σύνθεσης της επιτροπής.

Ο κ. Γιωτίτσας που ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη, υποστήριξε ότι το λάθος ήταν στην συγκρότηση της επιτροπής και μίλησε για τις αλλαγές που έγιναν και που αφορούσαν στην εκλογή των μελών από μια κάλπη.  Ο Γιώργος Λαδιάς,  από την παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη «Ιωάννινα_2023» αποτελεί πρώτο αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής και στις συνεδριάσεις μετείχε χωρίς όμως να έχει δικαίωμα ψήφου, όπως έπρεπε. Αυτό ήταν και το σημείο που οδήγησε στην αυτεπάγγελτη ανάκληση των αποφάσεων των συγκεκριμένων συνεδριάσεων.

Η Επιτροπή προχώρησε στην ανάκληση των αποφάσεων και την έκδοση νέων αποφάσεων, με το ίδιο περιεχόμενο, οι οποίες έχουν αναδρομική ισχύ.

Το έργο του Μ. Δακτυλίου

Την αποδοχή ένταξης της ολοκλήρωσης του μεγάλου δακτυλίου των Ιωαννίνων στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε στην συνεδρίασή της  η Δημοτική Επιτροπή.  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων Κώστας Γκόγκος τόνισε ότι θα υπάρξει επιτάχυνση των εργασιών ενώ αναφορικά με την τροποποίηση της μελέτης είπε ότι αυτή θα σταλεί στο επόμενο τεχνικό συμβούλιο «ό,τι άλλο υπάρχει συζητείται σε επίπεδο Δημάρχου και Περιφερειάρχη. Ο δήμαρχος έχει ήδη τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα», είπε.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ