Επικαιρότητα

Θεατές στο ίδιο έργο των υποχρεωτικών αποσπάσεων

Off

Θεατές στο ίδιο έργο στο οποίο μάλιστα πληρώνουν και «τσουχτερό» εισιτήριο είναι οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Ήπειρο που άλλα περίμεναν και άλλα είδαν να υλοποιούνται από τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Σώματος.

Οι έντονες αντιδράσεις πριν από τρεις μήνες για τις μαζικές μετακινήσεις προσωπικού για ένα τρίμηνο μάλιστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν μία μεγάλη κρίση στις σχέσεις των Ενώσεων και του προσωπικού μεμονωμένα, με την ηγεσία που παρείχε κάποιες διαβεβαιώσεις για αλλαγή του καθεστώτος των μετακινήσεων.

Ωστόσο μετά την πάροδο του τριμήνου και ενώ ένας αριθμός 250 αστυνομικών είχε μετακινηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την κάλυψη των εκεί αναγκών, εκδόθηκε η νέα διαταγή με βάση την οποία αποσπώνται και πάλι, αυτή τη φορά για χρονικό διάστημα ενός μήνα, δεκάδες άλλοι αστυνομικοί από την Ήπειρο.

Οι αποφάσεις αυτές όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι τέσσερις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Θεσπρωτία, επιβεβαιώνουν όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιωαννίνων Αν. Κωνσταντινίδης πως η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ούτε σέβονται, ούτε υπολογίζουν τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των αστυνομικών και των οικογενειών τους.

«Δυστυχώς, μας αντιμετωπίζουν ως αριθμούς και μόνο και όχι ως οντότητες με προσωπικότητα, με οικογένειες και προσωπική ζωή», ανέφερε αρχικά ο κ. Κωνσταντινίδης για να προσθέσει πως δημιουργούνται και εντείνονται περαιτέρω και τα προβλήματα αστυνόμευσης στην επαρχία.

«Με τις αθρόες αποσπάσεις Περιφερειακά κυρίως Αστυνομικά Τμήματα των Διευθύνσεων μας εμφανίζουν εικόνες διάλυσης, το αστυνομικό προσωπικό δεν επαρκεί και η ασφάλεια των πολιτών πλήττεται. Σχετικά με το αναμενόμενο κύμα συνταξιοδοτήσεων το οποίο από πολύ νωρίς έχουμε επισημάνει και το οποίο σύντομα έρχεται στην επαρχία τα επόμενα χρόνια καθώς μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει υπερώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους αφού  δεν υπάρχει κάποια μέριμνα», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Στην κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Ενώσεων της Ηπείρου τονίζεται και το εξής:

«Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρις ότου η πολιτική και φυσική ηγεσία μας  ασχοληθούν, πέραν της Πρωτεύουσας και με τις τοπικές κοινωνίες μας αλλά κυρίως με τα ενδοοικογενειακά ζητήματα και το στρες του προσωπικού που δημιουργούνται  από τις υποχρεωτικές αποσπάσεις και δεχτεί τις προτάσεις μας για λελογισμένες αποσπάσεις σε εθελοντική βάση προκείμενου να επανέλθει το κλίμα ηρεμίας στο προσωπικό και στις οικογένειές μας».

Ανανεώνουν τέλος, το ραντεβού τους για την μεγάλη ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ