Πολιτισμός

«Η Ηχώ της Ηπείρου» την Τρίτη στη Βελλά

Off

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble και διεθνείς μουσικοί από τις Η.Π.Α. θα συμπράξουν επί σκηνής με τον θρύλο του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά και τον διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικό και υποψήφιο για Grammy 2023, Βασίλη Κώστα, ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία τείνει να καθιερωθεί ως θεσμός, θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Βελλάς την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 21:00 τελώντας υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Δήμου Πωγωνίου και της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Αυτή η πρωτοβουλία συνδυάζει την τέχνη με την εκπαίδευση, στοχεύει στην αξιοποίηση των ταλαντούχων νέων μουσικών της περιοχής και τη δημιουργία νέων γεφυρών με διεθνή μουσικά ιδρύματα έχοντας ως σκοπό την προώθηση της παραδοσιακής μουσικής μέσα από τη νέα γενιά.

Πρόκειται, για τη συνάντηση μουσικών από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα των οποίων καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Βασίλης Κώστας: το Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και το «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble» της Μητρόπολης Ιωάννινων.

Στο πλαίσιο του δεύτερου θα απονεμηθούν δύο υποτροφίες σε δύο μέλη του προγράμματος για να συνεχίσουν τις σπουδές τους από τα Ιωάννινα στο φημισμένο μουσικό κολλέγιο Berklee College of Music των Η.Π.Α.

Στην αντίστοιχη συναυλία πέρυσι το καλοκαίρι είχαν απονεμηθεί οι πρώτες δύο υποτροφίες.

Στις 21:00, με είσοδο ελεύθερη. Yπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ