Σημαντικά αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Αυγούστου στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κυρίως στα δρομολόγια από την Αθήνα προς τα Ιωάννινα και από την ηπειρωτική πρωτεύουσα προς τα χωριά.
Άλλωστε ο Αύγουστος είναι ο μήνας που επιλέγουν οι ετεροδημότες να επιστρέψουν για λίγες ημέρες στα πάτρια εδάφη και πολλοί εξ αυτών επιλέγουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για τη μετακίνησή τους.
Η κίνηση φαίνεται πως θα συνεχιστεί στα ίδια επίπεδα όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκας στα ίδια επίπεδα και τις επόμενες ημέρες φτάνοντας ως το τέλος Αυγούστου, περιμένοντας τότε την σταδιακή επιστροφή του φοιτητικού πληθυσμού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Σημαντικά αυξημένη είναι όμως η κίνηση στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο προς τα Σύβοτα και την Πάργα με τα εκπτωτικά δρομολόγια που έχουν μπει σ λειτουργία για τη μεταφορά αυθημερόν, εκείνων που θέλουν να αποδράσουν στα ηπειρωτικά παράλια και να επιστρέψουν αργά το απόγευμα στα Γιάννενα. Επίσης, ένα από τα δρομολόγια που παρουσιάζει σημαντικά αυξημένη κίνηση είναι και αυτό προς τον Βόλο, καθώς πολλοί Ηπειρώτες έχουν επιλέξει να κάνουν τις διακοπές τους στα νησιά των Σποράδων.
Γενικότερα πάντως και με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπεραστικών ΚΤΕΛ, ο κ. Γκίκας σημείωσε πως υπάρχει η προτίμηση των επιβατών στα δρομολόγια προς χερσαίους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές, όχι όμως σε τόσο μεγάλο επίπεδο, παρότι είναι σημαντική η αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Προβληματισμός για τη
μείωση των φοιτητών
Εν αναμονή της επιστροφής της μεγάλης μάζας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τον Σεπτέμβριο υπάρχει έντονος προβληματισμός για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο αριθμός των εισακτέων το τοπικό πανεπιστήμιο είναι σημαντικά μειωμένος. Ο κ. Γκίκας και με την ιδιότητα του επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, αλλά και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις, ότι και το ζήτημα του Πανεπιστημίου όπως και αυτό της μείωσης του αριθμού των οπλιτών της 8ης Ταξιαρχίας θα έπρεπε ήδη να έχουν προβληματίσει σοβαρά το σύνολο των τοπικών φορέων.
«Εδώ και δύο χρόνια έχει επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο για την τοπική οικονομία, όμως κάποιοι αδιαφόρησαν παντελώς. Είναι οι ίδιοι που έρχονται σήμερα, εκ των υστέρων δηλαδή να βγάλουν κάποιες ανακοινώσεις, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Η ανεπάρκεια ορισμένων σε θέσεις – κλειδιά θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αυτή η συζήτηση και για το Πανεπιστήμιο και για τις μονάδες της Ταξιαρχίας που σήμερα αριθμούν 1.047 οπλίτες και που αν ο αριθμός αυτός πέσει κάτω από 1.000 θα γίνει Σύνταγμα και όχι Μεραρχία όπως ήταν. Για το Πανεπιστήμιο επίσης θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουμε καθίσει όλοι οι τοπικοί φορείς στο τραπέζι μαζί με τις πρυτανικές αρχές για να συζητήσουμε τι πρόκειται να γίνει με τους εισακτέους και ενόψει των αλλαγών που επίκεινται με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων», ανέφερε.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.631)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.198)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.934)
Αρθρογραφία
Είσοδος