Τελευταία Νέα

Περισσότερα δρομολόγια και φθηνότερα εισιτήρια
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ -Χωρίς τέλος η απαξίωση των δημόσιων ΑΕΙ
Οριστικό τέλος για φράγματα και υδροηλεκτρικά στον Αώο
Στο τραπέζι η πεζοδρόμηση της οδού Κύργιου
Εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαριότητας και συντήρησης
Στο επίκεντρο η ύδρευση της Πρέβεζας
Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 10:27
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα

Με δικαστική απόφαση η διοίκηση στον Κυνηγετικό Σύλλογο

Off

Με τον ορισμό διοίκησης από το Πρωτοδικείο με δικαστική απόφαση δηλαδή, έπειτα από έναν περίπου μήνα από τη διενέργεια των εκλογών ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων απέκτησε διοίκηση, βάζοντας έτσι ένα προσωρινό τέλος σε μία κατάσταση που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές και για την οποία ο πρώην και εκ νέου πρόεδρος Γ. Σαραλιώτης διατύπωσε σοβαρές καταγγελίες στη γενική συνέλευση της Ε’ ΚΟΗ.

Όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά τις εκλογές, τρεις από τους εννέα εκλεγέντες στο νέο Δ.Σ. του Συλλόγου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αφού δεν υπήρχε συμφωνία για τα αξιώματα και έτσι δεν ήταν εφικτή με βάση το καταστατικό, η συγκρότηση της νέας διοίκησης.

Το καταστατικό του Συλλόγου δεν προέβλεπε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά παραπέμπει σε ό,τι προβλέπει το καταστατικό Συλλόγων και Σωματείων. Έτσι, υπήρξε προσφυγή στη Δικαιοσύνη και πριν από λίγες ημέρες με απόφαση του Πρωτοδικείου και αφού αντικαταστάθηκαν, όσοι παραιτήθηκαν, υπήρξε διορισμός διοίκησης με πρόεδρο και πάλι τον Γ. Σαραλιώτη.

Αυτά όμως είναι περισσότερο διαδικαστικά ζητήματα, καθώς εκείνα που ειπώθηκαν στην Γ.Σ. της Ε’ ΚΟΗ την περασμένη Κυριακή ήταν αποκαλυπτικά με τον κ. Σαραλιώτη να κάνει λόγο για τραμπουκισμούς, εκβιασμούς και απειλές που εκδηλώθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές από αιρετούς στην αυτοδιοίκηση και πολιτευτές. «Κάποιοι προσπάθησαν να διαλύσουν τον Σύλλογο, όμως θα τους βάλουμε στο περιθώριο για να καταλάβουν ότι η κυνηγετική οικογένεια ήταν και είναι ενωμένη. Οι μάσκες έπεσαν και η αλήθεια έλαμψε. Ο τραμπουκισμός, οι εκβιασμοί και οι απειλές που δέχθηκα εγώ και άλλοι συνάδελφοι και οι παρεμβάσεις από πολιτικάντιδες του τόπου μας, δημοτικούς, αιρετούς και πολιτευτές που προσπάθησαν να κάνουν τον Σύλλογο τσιφλίκι τους, απέτυχαν παταγωδώς. Το παρελθόν συγκρούστηκε με το παρόν και το μέλλον και έχασε. Το μόνο που κατάφεραν οι νονοί του παρελθόντος ήταν να αμαυρώσουν την εικόνα του μεγαλύτερου Κυνηγετικού Συλλόγου της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαραλιώτης.

Για να βρεθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε καθοριστική ήταν η συμβολή των νομικών της Ε’ ΚΟΗ με τον πρώην πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Παπαγρηγορίου να κάνει λόγο για «επιτήδειους που κατέρχονται στις εκλογές για ένα καπρίτσιο, διεκδικούν την ψήφο των κυνηγών και μετά παραιτούνται. Κάποιοι ήθελαν να παίξουν με την τύχη του Συλλόγου όπως έγινε και αλλού, ακόμη και να τους διαλύσουν αλλά δεν τους πέρασε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας παράλληλα και παρέμβαση σε επίπεδο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας για την αλλαγή των καταστατικών ώστε να προβλέπεται διαφορετική διαδικασία σε περίπτωση που παρόμοια φαινόμενα επαναληφθούν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ