Αντέχουν στην κρίση και την οικονομική ζημία που επέφερε τα τελευταία χρόνια, οι ιχθυοκαλλιέργειες, ένας από τους πλέον παραγωγικούς και δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της ηπειρωτικής και της ελληνικής οικονομίας.
Το 90% άλλωστε της παραγωγικής τους δραστηριότητας διατίθεται με εξαγωγές και παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, σε συνδυασμό με τα capital controls από το καλοκαίρι, οι επιχειρήσεις παραμένουν όρθιες. Μάλιστα όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Ιωάννης Χεκίμογλου, ο κλάδος είναι από τους ελάχιστους στη ώρα, που τα χρόνια της κρίσης κατάφερε να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.
«Η αποτίμηση του 2015 είναι απόλυτα θετική ειδικά για τις πιο μικρές επιχειρήσεις γιατί κάποιες μεγάλες εταιρείες λόγω υπέρμετρου δανεισμού οδηγήθηκαν σε ασφυξία από τις τράπεζες και κάποιες έφτασαν στην πτώχευση. Ο κλάδος ωστόσο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και αυτό οφείλεται στην ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος και στα υψηλά στάνταρντς που ακολουθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει στη συνέχεια πως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη εάν εξέλιπαν συγκεκριμένα δομικά προβλήματα της ελληνικής Πολιτείας, όπως είναι η γραφειοκρατία.
Από την πλευρά της η Δήμητρα Σαββοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αλιευτικής Πολιτικής και Αλιευτικών Πόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στους κανόνες της κοινής αλιευτικής πολιτικής στη Μεσόγειο και στη σημασία που έχει η συνεργασία μεταξύ των περιφερειών τόσο εντός της ίδιας χώρας, όσο και με περιφέρειες τρίτων χωρών.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος