Με δύο κύρια χαρακτηριστικά που είναι η μεγάλη συμμετοχή νέων επιστημόνων και η παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων ξεκίνησε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Grand Serai το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Α’ και Β’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου & της Ιατρικής Εταιρείας Ιωαννίνων με τίτλο: «Διαγνωστικοί Αλγόριθμοι και Σύγχρονες Θεραπευτικές Προσεγγίσεις στην Παθολογία».
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου τελεί υπό την εποπτεία του Καθηγητή Παθολογίας Χαρ. Μηλιώνη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκάδες ομιλίες και παρουσιάσεις εξεχουσών προσωπικοτήτων της Ιατρικής από πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Μηλιώνης λίγο πριν την έναρξη του Συνεδρίου το μεσημέρι της Πέμπτης, η μεγαλύτερη καινοτομία του φετινού Συνεδρίου είναι η διδασκαλία μέσω της παρουσίασης κλινικών περιπτώσεων.
«Με τον τρόπο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να δουν πώς προσεγγίζουμε σήμερα διαγνωστικά τους ασθενείς και πώς αξιοποιούμε τη νέα πληροφορία, ακόμη και με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης», σημείωσε ο κ. Μηλιώνης.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν στην καθημερινή κλινική πρακτική της Εσωτερικής Παθολογίας και των σχετικών ειδικοτήτων, καθώς και στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της πρόληψης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.
«Μέσω της συζήτησης ενδιαφερόντων περιστατικών από την κλινική και το εξωτερικό ιατρείο, καθώς και μέσω του αρκετά μεγάλου αριθμού κλινικών φροντιστηρίων, ο στόχος είναι να προσεγγιστούν τα θέματα με έναν τρόπο που να είναι κατανοητός και διαδραστικός, βασιζόμενος στις σύγχρονες κατευθυντήριες γραμμές και τις αρχές της ορθής κλινικής πρακτικής, καθώς και στην αρχή της προσωποποιημένης παρέμβασης», πρόσθεσε ο κ. Μηλιώνης.
«Ξεχάσαμε, αλλά δε
μας ξέχασε η covid-19»
Στο περιθώριο της συνέντευξης για το Συνέδριο ο κ. Μηλιώνης ρωτήθηκε και για την εξέλιξη της πανδημίας με το σκεπτικό πως οι περισσότεροι στη χώρας αλλά και συνολικά στον πλανήτη δείχνουν πως έχουν ξεχάσει τι προηγήθηκε από το 2019. «Είναι αλήθεια ότι δείχνουμε να έχουμε ξεχάσει την πανδημία, αλλά δε μας έχει ξεχάσει η covid-19. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί σε ευάλωτες κατηγορίες συνανθρώπων μας όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με υποκείμενα νοσήματα. Μας δόθηκε η ευθύνη της διαχείρισης μίας τεράστιας υγειονομικής κρίσης και πλέον κατακτήσαμε μία σπουδαία γνώση για τις επόμενες γενιές. Ακόμη όμως και για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι όταν ζητηθεί να είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε ενημέρωση προς το κοινό», ανέφερε ο κ. Μηλιώνης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Related Posts
-
-
8 Νοεμβρίου 2024 Δημοτικές και περιφερειακές αρχές από την πρώτη Κυριακή
-
12 Οκτωβρίου 2024 Σύγχρονες προσεγγίσεις στην Αλλεργιολογία
-
27 Σεπτεμβρίου 2024 Συνέδριο για τις σύγχρονες εξελίξεις στην Πνευμονολογία
-
25 Σεπτεμβρίου 2024 Αποτελεσματική πρόληψη με έγκαιρη διάγνωση
-
24 Σεπτεμβρίου 2024 ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Παρεμβαίνει στην κοινωνία, ανοίγει τον διάλογο
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.614)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.195)
- Εκδηλώσεις(1.572)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος