Το 2012 και το 2013 θα μείνουν μάλλον στην ιστορία, ως τα χρόνια που παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα κρούσματα λαθροϋλοτομίας τόσο στην περιοχή της Ηπείρου όσο και γενικότερα, αφού από πέρυσι μέχρι και φέτος το φαινόμενο άρχισε να φθίνει.
Αν και είναι νωρίς για συγκριτικά στατιστικά στοιχεία από τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και τα Δασαρχεία φαίνεται, ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων και περιπολιών των δασικών υπαλλήλων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι κατασχέσεις και η επιβολή διοικητικών προστίμων, λειτούργησαν προς την κατεύθυνση της αποτροπής.
Αυτό παραδέχθηκε και ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Νίκος Παπαευθυμίου λέγοντας, ότι οι περιπτώσεις λαθραίας υλοτόμησης που εντοπίζονται, είναι πλέον ελάχιστες.
Στο ίδιο επίπεδο εντοπίζεται και η κατάσταση η οποία αποτυπώνεται στα καταστήματα διάθεσης δασικών προϊόντων, όπου οι έλεγχοι των βιβλίων διακίνησης δασικών προϊόντων δεν έχουν καταγράψει σημαντικές παραβάσεις, πλην κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων.
Ένα από τα προβλήματα πάντως που εξακολουθεί να απασχολεί τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι και αυτό που σχετίζεται με τις λαθραίες επεμβάσεις που γίνονται από αλβανούς πολίτες εντός των ελληνικών εδαφών, κάτι που παρατηρείται ειδικά στη Δυτ. Μακεδονία. Ακόμη κι εκεί όμως, οι συνεχείς και στοχευμένοι έλεγχοι των δασικών υπηρεσιών με την Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να έχουν αποθαρρύνει τους παραβάτες γι’ αυτό και τα περιστατικά που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής για το 2015 δεν ήταν πολλά.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος