Σε τροποποίηση του αρχικού προϋπολογισμού είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα, για την κάλυψη της χρηματοδότησης που απαιτείται για το Πάρκο Έρευνας και Τεχνολογίας.
Το ανώτερο ποσό της χρηματοδότησης μπορεί να φτάσει τα 20 εκ. ευρώ, ωστόσο δε μπορεί να ξεπερνά σε ποσοστό τα 50% αφού όπως εξήγησε ο Αλ. Καχριμάνης, από τη στιγμή που θα προκύπτουν έσοδα κατά τη λειτουργία του, από τα μισθώματα των εταιρειών που θα κάνουν χρήση της εγκατάστασης, ο φορέας υλοποίησης είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει πηγές χρηματοδότησης για το άλλο 50%.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε μεταξύ άλλων και στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης με στελέχη του υπ. Ανάπτυξης με τον κ. Καχριμάνη να επισημαίνει, πως η λύση του δανεισμού είναι αυτή που ούτως ή άλλως θα εξεταζόταν, σε συνδυασμό όμως με την ενδεχόμενη χρηματοδότηση και από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να εγκατασταθούν στο Πάρκο.
«Ο δανεισμός είναι υποχρεωτικός, από τη στιγμή που το Πάρκο θα έχει έσοδα, αλλά συζητάμε και για να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα για να στηρίξουν και οι επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση του Πάρκου. Το ταβάνι της επιδότησης είναι 20 εκ. ευρώ και ο προϋπολογισμός αναγκαστικά τροποποιείται, γιατί ο σίδηρος και οι μεταλλικές κατασκευές γενικά έχουν εκτιναχθεί λόγω των αυξήσεων στα υλικά. Είναι μία σειρά γραφειοκρατικών ζητημάτων που θα πρέπει να λυθούν όμως σε σχέση με άλλες προτάσεις που πρόκειται επίσης να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, πιστεύω, ότι βρισκόμαστε πιο μπροστά», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης. Έκανε γνωστό ακόμη, ότι για τον φορέα λειτουργίας του Πάρκου, καθοριστικό ρόλο θα αναλάβει η Ήπειρος Α.Ε, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.
Δυσαρέσκεια για τα προβλήματα
των ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ
Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου στάθηκε εκ νέου στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ σε όλη τη χώρα, που αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που έχει ήδη σοβαρή επίπτωση στην ομαλή λειτουργία των αρδευτικών συστημάτων. «Έχουμε για πολλά αρδευτικά έργα, έτοιμες μελέτες με φωτοβολταϊκά και για τον εκσυγχρονισμό τους, όμως δυστυχώς τα πράγματα δεν προχωράνε όπως πρέπει στις υπηρεσίες των υπουργείων. Φτάσαμε στο σημείο, να πηγαίνω καθημερινά στα δικαστήρια για να υποστηρίξω τα αυτονόητα. Υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στα υπουργεία και οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωπες με ασφαλιστικά μέτρα», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Related Posts
-
22 Νοεμβρίου 2024 -
21 Νοεμβρίου 2024 Επαναρχίζουν οι εργασίες αποχέτευσης στο Πάπιγκο
-
21 Νοεμβρίου 2024 Ευκαιρία προβολής για τον τουρισμό της Ηπείρου
-
13 Νοεμβρίου 2024 «Ξεκρέμαστες» έμειναν οι επενδύσεις στην Ήπειρο
-
6 Νοεμβρίου 2024 Ανησυχία για τις καταβόθρες παραπλεύρως της Εγνατίας
-
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.623)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.197)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος