Το δικαίωμα σε μία νέα αρχή ως πρωτοετής φοιτητής μάλιστα ακαδημαϊκού τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κέρδισε με το σπαθί του και με τη βαθμολογία του ο Χριστόφορος Ντάλλας, που αποφοίτησε από το εναλλακτικό σχολείο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και απέκτησε το δικαίωμα να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Είναι ο πρώτος απόφοιτος του εναλλακτικού σχολείου του ΚΕΘΕΑ, που λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια στα Ιωάννινα, που εισάγεται σε πανεπιστημιακή σχολή και συγκεκριμένα στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η επιτυχία αυτή πρωτίστως είναι προσωπική, αντανακλά όμως και στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και φυσικά στην κοινωνική επανένταξη, που είχε ως αποτέλεσμα την απόκτηση της δυνατότητας παρακολούθησης στο εναλλακτικό σχολείο και τελικά τις πανελλαδικές και την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο Αιγαίου.
«Ήταν ένας σπουδαίος στόχος και ένα όνειρο ζωής. Αν δεν υπήρχε το ΚΕΘΕΑ δεν θα μπορούσα ποτέ να τον εκπληρώσω και δε θα είχα φτάσει εδώ που έφτασα», ανέφερε ο Χριστόφορος που μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της χρήσης από τα χρόνια κιόλας που ήταν μαθητής Γυμνασίου.
«Κάπου στο τέλος του Γυμνασίου ήταν η αρχή της χρήσης και χρειάστηκε να κάνω τρία χρόνια την Α’ Λυκείου, αλλάζοντας κάθε χρόνο σχολείο, χωρίς όμως τελικά να το καταφέρω, γιατί είχα το μυαλό μου κολλημένο μόνο στη χρήση. Στη φάση της κοινωνικής επανένταξης στο ΚΕΘΕΑ πήρα την απόφαση να τελειώσω το Λύκειο και τελικά ήταν μία απόφαση που με βοήθησε να φτάσω σε αυτό που ήθελα», τόνισε ο Χριστόφορος.
Στο πλευρό του, ο Κώστας Μάντζος υπεύθυνος έρευνας και εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος που αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στην εκπαιδευτική και κοινωνική επανένταξη των μελών του.
«Η εκπαίδευση είναι η ζωντανή απόδειξη της αλληλεγγύης και της σύνδεσης των μελών του ΚΕΘΕΑ με τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Είμαστε ευτυχείς που εκτός από τον Χριστόφορο έχουν αποφοιτήσει έξι παιδιά που πήραν απολυτήριο Λυκείου και κάποια θα συνεχίσουν τις μεταλυκειακές τους σπουδές σε ΙΕΚ ή αλλού», τόνισε ο κ. Μάντζος, που ευχαρίστησε για τη βοήθεια στην υλοποίηση του προγράμματος του εναλλακτικού σχολείου τους εθελοντές εκπαιδευτικούς, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τους καθηγητές και τη διεύθυνση του Εσπερινού Λυκείου και προσωπικά τον πρώην διευθυντή κ. Τσακτσίρα.
Για την εμπειρία του να διδάσκει σε μαθητές του εναλλακτικού σχολείου του ΚΕΘΕΑ μίλησε ο καθηγητής Γιώργος Πάσχος, εκφράζοντας την ευχή τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά που βρίσκονται στη φάση της κοινωνικής επανένταξης.
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.647)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(505)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.201)
- Εκδηλώσεις(1.577)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.937)
Αρθρογραφία
Είσοδος