Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα βάζει προσωρινό έστω τέλος στην αγωνία τους, αλλά και στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα αναμένουν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων αλλά και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, αναφορικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα.
Με χθεσινές του δηλώσεις ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση εξετάζει σε αυτή τη φάση το ενδεχόμενο αναβολής της επιβολής του ΦΠΑ για χρονικό διάστημα δύο μηνών.
«Υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό και μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι για να δοθεί μια παράταση δύο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει. Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, οπότε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.
Τις οριστικές αποφάσεις θα κληθεί να λάβει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που έχει δεσμευτικό χαρακτήρα λόγω του μνημονίου και η μη εφαρμογή του απαιτεί την αντικατάστασή του από άλλο μέτρο, ισοδύναμου χαρακτήρα.
Προηγήθηκαν οι έντονες αντιδράσεις των φορέων της ιδιωτικής εκπαίδευσης, (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών, ωδεία, ΙΕΚ και κολέγια).
Υπέρ της απόσυρσης του μέτρου της επιβολής του ΦΠΑ που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο, συγκεντρώνονται υπογραφές από τους φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ήδη ξεπέρασαν κατά πολύ τις 100.000 οι υπογραφές που συγκέντρωσαν τα ιδιωτικά σχολεία και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων Στέφανος Γκόρλας τόνισε πως είναι μία θετική εξέλιξη που κυρίως απομακρύνει το ενδεχόμενο επιβάρυνσης των οικονομικών χιλιάδων οικογενειών.
Διατηρούν τις τιμές ίδιες
Για μία ακόμη χρονιά, οι φροντιστές ανταποκρινόμενοι στις οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα, διατηρούν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά την πτώση τους τα τρία τελευταία χρόνια.
Μάλιστα για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν επιπλέον οικονομικά προβλήματα, προερχόμενα από κατώτερες οικονομικές και κοινωνικές τάξεις έχουν δημιουργηθεί ανάλογα πλαίσια, μαθημάτων, που δίνουν την ευχέρεια της επιλογής στις οικογένειες.
Καταλήγοντας, ο κ. Γκόρλας τόνισε, ότι στην πόλη των Ιωαννίνων τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία δυναμική αύξηση του αριθμού των φροντιστηρίων που ξεκινούν τη λειτουργία τους.
«Δεν είναι τόσο ότι τα φροντιστήρια έρχονται να καλύψουν τις ελλείψεις του εκπαιδευτικού συστήματος, όσο το ότι μετά την αναστολή των διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρουν ένα άλλο αντικείμενο για να εργαστούν και τα φροντιστήρια είναι μία τέτοια επιλογή», τόνισε ο κ. Γκόρλας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.670)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(505)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.204)
- Εκδηλώσεις(1.578)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.939)
Αρθρογραφία
Είσοδος