Μάχη με το χρόνο καλούνται να δώσουν οι φορείς που ανέλαβαν την ευθύνη για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, αφού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες προκαταρκτικές εργασίες ώστε το κύριο έργο της αναστήλωσης να υλοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι.
Απέναντί τους όμως οι φορείς δε βρίσκουν μόνο τα γραφειοκρατικά εμπόδια, που σιγά – σιγά ξεπερνιούνται, αλλά και πρωτοφανείς καταστάσεις που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά του ίδιου του ποταμού!
Ο Άραχθος είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όπως φαίνεται έχει τα δικά του σχέδια για τη γέφυρα, στέλνοντας ίσως με αυτό τον τρόπο και ένα μήνυμα δυσαρέσκειας για την πολυετή καθυστέρηση και αδιαφορία για ό,τι έπρεπε να γίνει τα προηγούμενα χρόνια.
Έτσι, η πτώση της στάθμης των υδάτων το καλοκαίρι την οποία ανέμεναν οι φορείς για να ξεκινήσουν τις εργασίες έφερε στην επιφάνεια και μια διαφορετική εικόνα αφού ο καλοκαιρινός ρους του Αράχθου μετατοπίσθηκε από την πλευρά του Μονολιθίου σε αυτήν της Πλάκας, απόρροια προφανώς της κατάρρευσης του γεφυριού. Ακόμη και αυτή η αναποδιά όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτό, όπως και οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν άμεσα συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Δημήτριος Καλιαμπάκος, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων κ. Δημήτριος Σεντελές, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ κ. Χρήστος Παπαβρανούσης, το μέλος του κ. Γεώργιος Σμύρης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου κ. Μιχάλης Μήτσης.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα. "Πνεύμα συνεργασίας υπάρχει, πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε το στοίχημα. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε", υπογράμμισε.
Ο Γ. Σεντελές πρόσθεσε, ότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά όμως είναι όλοι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι απαιτείται έτσι ώστε να διαμορφωθεί η πρόσβαση στη γέφυρα για την εγκατάσταση του γεωτρύπανου που θα επιτρέψει την εκπόνηση της απαραίτητης γεωτεχνικής μελέτης.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Παπαβρανούσης τόνισε πως εάν χαθεί το κρίσιμο διάστημα του καλοκαιριού για τις προκαταρκτικές εργασίες, η αναστήλωση θα καθυστερήσει. Τέλος, ο Δημήτρης Καλιαμπάκος από το ΕΜΠ αναφέρθηκε στα σημαντικά τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Είναι πάνδημη η διάθεση των φορέων και των πολιτών να προωθηθεί η αναστήλωση όμως θα πρέπει να περάσουμε και στην πράξη. Πρέπει να δώσουμε μάχη με το χρόνο γιατί μπορεί να πληρώσουμε ακριβά κάθε καθυστέρηση».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος