Μπορεί ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, να μην έχει μεταφραστεί και σε δραματική πίεση στα νοσοκομεία, με τις νοσηλείες ασθενών, να παραμένουν σταθερές, ωστόσο η εικόνα αυτή αφενός είναι δυναμική άρα μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή και αφετέρου υπάρχουν παράμετροι που μπορούν να δημιουργήσουν τελείως διαφορετικές συνθήκες.
Μία από τις βασικές παραμέτρους που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο τα νοσοκομεία στην περιοχή και ειδικά του ΠΓΝΙ έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό συμβασιούχων εργαζόμενων οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Μαρτίου. Μόνο στο ΠΓΝΙ στο τέλος Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις 400 εργαζόμενων διαφόρων ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα πρόκειται για συμβάσεις 54 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα ΤΕΠ και στις ΜΕΘ, 150 επικουρικών διαφόρων ειδικοτήτων (τραυματιοφορείς, βοηθοί θαλάμου κ.λπ), αλλά και 200 εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στη σίτιση και την καθαριότητα.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης που κήρυξε πανελλαδικά η ΠΟΕΔΗΝ, στα δύο νοσοκομεία της πόλης πραγματοποιήθηκαν συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με τους συμβασιούχους στο ΠΓΝΙ να έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει μάλιστα και της σημερινής εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Έτσι, ο Αλέξανδρος Μάρκου ως εκπρόσωπος των συμβασιούχων, ο Γ. Φλούδας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων, ο Γ. Πρέντζας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών και ο Μπάμπης Παππάς ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Ιατρών, μίλησαν στα τοπικά μέσα για τις συνθήκες που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και τον κίνδυνο που διατρέχει αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης με προσωπικό, να τιναχθεί στον αέρα.
Στο Χατζηκώστα
Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων από τον Σύλλογο και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Κων. Καλαμπόκα και τον Γεώρ. Γεωργάρα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, να τονίζουν πως αν δεν ενισχυθούν τα νοσοκομείο με νέες προσλήψεις και αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών, τότε τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας θα βάλουν λουκέτο.
«Σε όλη τη χώρα 7.000 υγειονομικοί είναι σε αναστολή και 2000 ακόμη, νοσούν αυτή τη στιγμή. Η υποστελέχωση γίνεται περισσότερο εμφανής από ποτέ αυτήν την περίοδο, και γίνεται ακόμη πιο έντονη με το μεγάλο κύμα των συνταξιοδοτήσεων», ανέφερε ο κ. Καλαμπόκας.
«Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων μιλάνε διαρκώς για ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε έκτακτο σενάριο, η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. Το ίδιο προσωπικό ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται για να καλύψει τα κενά που προκύπτουν καθημερινά χωρίς να γίνονται νέες προσλήψεις και χωρίς να ανανεώνονται οι συμβάσεις ή να μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι, κάποιοι από τους οποίους εργάζονται για οκτώ ή και περισσότερα χρόνια στις ίδιες θέσεις», σημείωσε ο κ. Γεωργάρας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Related Posts
-
-
14 Σεπτεμβρίου 2024 «Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση θα πάρει το δρόμο της»
-
9 Σεπτεμβρίου 2024 Μία σημαντική δωρεά στη βιβλιοθήκη του ΠΓΝΙ
-
27 Αυγούστου 2024 Χωρίς κλιματισμό ο ξενώνας φιλοξενίας του ΠΓΝΙ
-
22 Αυγούστου 2024 Χωρίς θέσεις για μαίες και μαιευτές στα νοσοκομεία
-
14 Αυγούστου 2024 Δεν γίνονται rapid test στα δύο νοσοκομεία
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.623)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.197)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος