Δριμύ κατηγορώ σε βάρος του προεδρείου και της πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί στο ΔΣ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων για τους χειρισμούς τους στη διακήρυξη για τη λειτουργία των ΣΜΑ, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Ζίτσας.
Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο δελτίο ειδήσεων του ITV, ο κ. Πλιάκος μία ημέρα μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης να ακυρώσει για δεύτερη φορά τον διαγωνισμό, έκανε προχειρότητας, τις οποίες χρεώνεται αποκλειστικά η διοίκηση του Συνδέσμου, που δεν έχει ανταποκριθεί, όπως ανέφερε, ούτε καν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Μάλιστα, προχώρησε και ένα βήμα πιο μακριά, καλώντας τους συναδέλφους του – μέλη του Συνδέσμου που είχαν υπερψηφίσει θετικά στην εισήγηση για το διαγωνισμό, να πράξουν το αυτονόητο, υπονοώντας, ότι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουν, είναι να ζητήσουν εξηγήσεις από τους συντάκτες της διακήρυξης.
«Είμαι χαρούμενος που αποδείχθηκε ξανά, ότι λειτουργούν οι θεσμοί, όμως κάποιοι θα έπρεπε να έχουν ήδη πράξει αυτονόητα. Δε θα πρέπει να ελεγχθεί η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Άρτας που συνέταξε τους όρους της διακήρυξης και οι υπάλληλοι που υπογράφουν; Δυστυχώς, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου εμμονικά επιμένουν να περάσει κάτι που αποδεδειγμένα, δεν είναι νόμιμο. Το ίδιο πρέπει να πάρουν θέση και οι βουλευτές και η περιφέρεια και οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια. Έχουμε 13 περιφέρειες στη χώρα και έχουμε σχεδόν 13 διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης. Η Θεσσαλία έχει τρεις Φορείς Διαχείρισης και αυτό που ζήτησα εξαρχής, είναι να εξετάσουμε κάθε κίνηση και απόφαση με γνώμονα να πετύχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Πλιάκος.
Να λειτουργήσουν
οι δήμοι τους ΣΜΑ
Απαντώντας σε ερωτήσεις ο δήμαρχος Ζίτσας επανέφερε την πρόταση που έκανε και στο παρελθόν, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα εφαρμογής της νομοθεσίας, που προβλέπει τη λειτουργία των ΣΜΑ από τους δήμους, με δικό τους προσωπικό.
«Είμαστε ικανοί να λειτουργήσουμε τα «Πράσινα Σημεία», να κάνουμε τη συλλογή των βιοαποβλήτων και δεν είμαστε ικανοί να λειτουργήσουμε έναν Σταθμό Μεταφόρτωσης, που είναι ό,τι πιο εύκολο υπάρχει; Στο δήμο Ζίτσας το ετήσιο κόστος με τη μελέτη του Συνδέσμου θα είναι 85 χιλ. ευρώ, ενώ εμείς έχουμε οικονομοτεχνική μελέτη, που δείχνει, ότι μπορούμε να τον λειτουργήσουμε με κόστος 25 χιλιάδες ευρώ. Και όλα αυτά, τα συζητάμε, χωρίς να βγάζουμε αποτέλεσμα, την ώρα που κάποιοι δήμοι δε μεταφέρουν καν τα απορρίμματα που παράγουν στο εργοστάσιο, αλλά τα θάβουν στον ΧΥΤΑ Βλαχέρνας», ανέφερε ο κ. Πλιάκος, υπονοώντας τους δήμους Αρταίων και Ζηρού αντίστοιχα.
Related Posts
-
31 Οκτωβρίου 2024 -
25 Οκτωβρίου 2024 «Μονόπρακτα» του Άντον Τσέχωφ στη σκηνή
-
24 Οκτωβρίου 2024 «Μονόπρακτα» του Άντον Τσέχωφ για δύο ημέρες
-
1 Οκτωβρίου 2024 Αφιέρωμα στους Ζωσιμάδες και τη Ζωσιμαία Σχολή
-
25 Σεπτεμβρίου 2024 Συνθήκες αδράνειας στη διαχείριση των απορριμμάτων
-
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.623)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.197)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος