Ανυποχώρητη εξακολουθεί να εμφανίζεται η κυβέρνηση αναφορικά με το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών, έστω κι αν το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε μία βελτιωτική τροποποίηση της αρχικής απόφασης που αφορά όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν με την πρώτη δόση, οι οποίοι και μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους.
Ωστόσο, αν και από τις δύο πλευρές εκφράζεται θετική διάθεση για αμοιβαίες υποχωρήσεις, επί της ουσίας, στη συζήτηση που έγινε την Τρίτη μεταξύ του κ. Πλεύρη και της ΠΟΕΔΗΝ, δεν υπήρξε κάποιο άλλο βήμα υπαναχώρησης.
Με αφορμή το ότι χιλιάδες υγειονομικοί στη χώρα έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας, αφού δεν έχουν εμβολιαστεί και ενόψει των εργασιών της ΔΕΘ παρουσία του Πρωθυπουργού, οι υγειονομικοί προχώρησαν χθες σε νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Στο ΠΓΝΙ, η συμμετοχή αυτή τη φορά ήταν μικρότερη από όλες τις προηγούμενες, αφού φαίνεται πως το κύμα των αρχικών αντιδράσεων έχει αρχίσει ν εκτονώνεται, κυρίως λόγω της πίεσης που ασκεί και οι κοινωνία προς τους υγειονομικούς.
Προβλήματα
Από την άλλη όμως, τα προβλήματα στα νοσοκομεία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους και κυρίως σε εκείνα από τα οποία απουσιάζουν πλέον πολλοί εργαζόμενοι που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής. Ο Χρ. Γιωτόπουλος, με την ιδιότητα του συμβούλου της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε στη συνάντηση της Τρίτης με τον κ. Πλεύρη, τονίζοντας, πως αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν πως θα διαφωνούν και στο μέλλον για το θέμα των αναστολών, όπως όμως και για μία σειρά άλλων αιτημάτων των υγειονομικών στα οποία δεν υπάρχει επαρκής απάντηση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ Γ. Φλούδας έκανε λόγο για εμμονή της πολιτικής ηγεσίας στο θέμα των αναστολών, τη στιγμή που για παράδειγμα στο ΠΓΝΙ το συνολικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και νόσησης επί του προσωπικού φτάνει το 96,5%. «Η πολιτική αυτή δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα γιατί έχουμε σοβαρά κενά στις υπηρεσίες, ενώ και οι επιτροπές που λειτούργησαν τον δεκαπενταύγουστο δεν έδωσαν τα χρονικά περιθώρια που έπρεπε στους συναδέλφους, να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για να εξαιρεθούν της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τους», ανέφερε μεταξύ άλλων. Στο ίδιο μήκος κύματος, με επίθεση στην κυβέρνηση για την εφαρμογή μίας «πολιτικής διαχείρισης ενός στρατηγικού σχεδιασμού ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ» κινήθηκε και ο Γ. Πρέντζας από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, ενώ τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των υγειονομικών εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας και ο Κων. Ηλίας από το ΔΣ του ΕΚΙ
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Related Posts
-
10 Απριλίου 2024 -
3 Νοεμβρίου 2023 Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα στην Υγεία
-
3 Ιανουαρίου 2023 Επιστρέφουν στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
-
-
2 Δεκεμβρίου 2022 Στήριξη στο ΕΣΥ, όχι στην ιδιωτικοποίηση
-
2 Δεκεμβρίου 2022 Στήριξη στο ΕΣΥ, όχι στην ιδιωτικοποίηση
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.623)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.197)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος