Μέχρι τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές.
Τη διευκρίνιση αυτή έδωσε το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μία ημέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, σε πρώτη φάση στους υγειονομικούς του δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας και στους εργαζόμενους στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων.
Το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στο δημόσιο σύστημα υγείας προσεγγίζει το 70% σε υγειονομικούς, αλλά και διοικητικό προσωπικό, με το αντίστοιχο ποσοστό σε τοπικό επίπεδο να είναι μεγαλύτερο.
Το Πανεπιστημιακό
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΠΓΝΙ, όπου όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Φλούδας, έχει εμβολιαστεί το 82% του συνόλου του προσωπικού.
«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι καθήκον και υποχρέωση. Κάθε άλλη προσέγγιση στο ζήτημα του εμβολιασμού, αποδυναμώνει τη δυναμική του εμβολιασμού. Οι υγειονομικοί έχουμε πληρώσει ακριβά την πανδημία, μετρώντας μέχρι σήμερα 27 θύματα που νόσησαν από τον ιό. Θα πρέπει πάντως να υπάρξουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπου υπάρχουν προβλήματα υγείας ή προσωπικοί λόγοι που είναι μία επικείμενη εγκυμοσύνη, που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Πιστεύω, ότι με την ενημέρωση των εργαζόμενων και την πειθώ μπορείς να πετύχεις πολλά περισσότερα, γιατί η δράση γεννά αντίδραση και δε φέρνει πάντα το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Φλούδας.
Προς το παρόν,
δεν υπάρχει πίεση
Το παρήγορο στη διάρκεια της συνεχιζόμενης αύξησης των καταγραφών κρουσμάτων και στην περιοχή των Ιωαννίνων, πλέον όμως και της Ηπείρου, είναι, ότι δεν αποτυπώνεται κάποια πίεση στο σύστημα υγείας παρότι μόλις την Κυριακή, ημέρα εφημερίας του ΠΓΝΙ έγιναν πέντε συνολικά εισαγωγές ασθενών, χωρίς μέχρι χθες να υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής στη ΜΕΘ.
«Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει το επόμενο διάστημα και γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί η πίεση δεν αφορά μόνο τις ΜΕΛ ή τις ΜΕΘ, αλλά το σύνολο του νοσοκομείου. Έχουν επιστρέψει στη δουλειά και οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όμως το κύριο βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου σηκώνουν οι μάχιμοι εργαζόμενοι που μετρούν 18 μήνες απίστευτου εργασιακού βίου, με ελάχιστη ανάπαυση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε κι εμείς, ότι η Πολιτεία έχει χρέος να σταθεί δίπλα στους υγειονομικούς, χωρίς εξαιρέσεις, όπως έκανε με τους αναισθησιολόγους, αλλά αναγνωρίζοντας και ικανοποιώντας το αυτονόητο δικαίωμα ένταξης στα βαρέα και ανθυγιεινά και προχωρώντας στη μισθολογική τους αναβάθμιση», ανέφερε ο κ. Φλούδας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Related Posts
-
2 Οκτωβρίου 2024 -
10 Απριλίου 2024 Η Νέα Αριστερά με τους ασθενείς και τους υγειονομικούς
-
18 Ιανουαρίου 2024 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ενστάσεις για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
-
16 Νοεμβρίου 2023 Νέα εμβόλια για την πρόληψη του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού
-
14 Νοεμβρίου 2023 Η covid-19 εξακολουθεί να είναι παρούσα
-
3 Νοεμβρίου 2023 Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα στην Υγεία
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.623)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.197)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος