Το πιο εύκολο που θα μπορούσαμε να κάνουμε κι εμείς και ο καθένας, ειδικά αν θέλει να κάνει αντιπολίτευση σε μία δημοτική αρχή, θα ήταν να την εκθέσει…
Ειδικά εκεί όπου είναι από μόνη της εκτεθειμένη, όπως θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η δημοτική αρχή Ζαγορίου, με αφορμή την απόφασή του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει σε διόρθωση των ορίων του οικισμού στο Μεγ. Πάπιγκο…
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος υποστήριξε και είχε δίκιο, ότι δεν μέτρησαν μόνον τα αιτήματα μίας ομάδας κατοίκων ή ιδιοκτητών στο Μεγ. Πάπιγκο, αλλά κυρίως, τα σχετικά έγγραφα, τα οποία παρουσίασε κιόλας στο δημ. συμβούλιο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Ηπείρου…
Οι οποίες μάλιστα υπογράφουν, ότι θα πρέπει να γίνει η διόρθωση των ορίων του οικισμού, για να αντιμετωπιστούν αστοχίες στην οριοθέτηση κ.λπ…
Κάνει μία συνάντηση ο Στ. Καλογιάννης με τον αρμόδιο υπ. Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα και εκδίδει ένα δελτίο τύπου που αποτυπώνει μία διαφορετική πραγματικότητα για το θέμα…
Το οποίο είναι, ότι η διόρθωση των ορίων των οικισμών, όπως έχει κρίνει το ΣτΕ, ειδικότερα δε όσων τελούν υπό ειδικό καθεστώς προστασίας, όπως αυτοί του Ζαγορίου, ανήκει στην αρμοδιότητα του κράτους και όχι των ΟΤΑ!
«Έπρεπε συνεπώς η οριοθέτησή τους να έχει γίνει με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες τροποποίησης των ορίων οικισμών», επισημαίνεται.
Και θα ακολουθήσει η ανάθεση μελετών οριοθέτησης οικισμών ανά δήμο, που θα καταλήξουν σε Π.Δ και για το Πάπιγκο και για άλλους οικισμούς…
Αντί λοιπόν να πούμε το εύκολο, που είναι να ψέξουμε τη δημ. αρχή Ζαγορίου, που εισηγήθηκε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς (δε) γνωρίζουν, οι υπηρεσίες που εισηγούνται;
Γιατί να είναι εκτεθειμένος δηλαδή, ο δήμος Ζαγορίου και εν προκειμένω η δημ. αρχή και ο Γ. Σουκουβέλος ως δήμαρχος και να μην είναι η υπηρεσία της περιφέρειας που εισηγήθηκε σχετικά και πάνω σε αυτήν την εισήγηση, ελήφθη η απόφαση;
Να γράψουμε και κάτι που μας έχει προκαλέσει πολύ αρνητική εντύπωση από το Πάσχα και μετά, από όταν επαναλειτούργησε η εστίαση…
Το κράτος έδωσε τη δυνατότητα στους δήμους της χώρας, ώστε να διευκολύνουν τους επαγγελματίες στην εστίαση, να παραχωρήσουν ατελώς επιπλέον τ.μ. κοινόχρηστων χώρων, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων…
Με το σκεπτικό, ότι εκεί που κάποιος νοικιάζει 200 τ.μ για τραπεζοκαθίσματα και επειδή πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ανάμεσα στους θαμώνες, θα παραχωρείται περισσότερος χώρος, χωρίς επιπλέον τέλη, ώστε να αναπτύσσουν τον ίδιο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων…
Να μην επωμιστούν δηλαδή και άλλες απώλειες, λόγω της μείωσης του ωφέλιμου χώρου… Στην πράξη λοιπόν τι είναι αυτό που γίνεται κατά κόρον και στην πόλη μας;
Εκεί που ο επαγγελματίας νοίκιαζε 200 τ.μ χώρο για 20 τραπεζοκαθίσματα, πλέον χρησιμοποιεί 300 τ.μ ή και περισσότερα, βάζοντας όμως μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, επομένως πάνε περίπατο οι αποστάσεις, ειδικά τις ημέρες και ώρες που υπάρχει αυξημένη κίνηση…
Είναι θέμα ελέγχου αυτή η κατάσταση; Όχι. Είναι όμως θέμα ατομικής ευθύνης και κυρίως της επαγγελματικής ευσυνειδησίας του καθενός…
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.623)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.197)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.933)
Αρθρογραφία
Είσοδος