Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances με συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής και κάνει μία πρώτη στάση στο Gagarin 205 τους Nightstalker που παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.
Πρόκειται για ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, σε ιστορικά live του παρελθόντος και σημεία αναφοράς τα Gagarin 205, ΑΝ Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στις 10 Ιανουαρίου παρουσιάζονται οι Nightstalker.
Σε έναν κόσμο γεμάτο από συγκροτήματα που καταρρέουν με την πρώτη υποψία κακής κριτικής, οι Nightstalker είναι μια ατμομηχανή που, μετά από οχτώ δισκογραφικές κυκλοφορίες και 500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να στέκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής σκηνής του σκληρού ροκ. Τον Ιανουάριο του 2020 παρουσίασαν στο Gagarin 205 τον νέο τους δίσκο. Έναν χρόνο αργότερα επιστρέφουν στον σημαντικό συναυλιακό χώρο για ένα διαφορετικό live.
Οι Nightstalker σχηματίστηκαν στην Ελλάδα στα τέλη του 1989 από τον τραγουδιστή (και τότε ντράμερ) Argy (Αργύρη) και, αφού σταθεροποιήθηκε η σύνθεσή τους με την προσθήκη του μπασίστα Αντρέα το 1992, οι Nightstalker κατάφεραν να συγχωνεύσουν τις heavy rock επιρροές τους με funky ρυθμούς και grungy μελωδίες, δημιουργώντας ένα ολότελα νέο θηρίο. Με όλα αυτά τα στοιχεία στις αποσκευές τους, κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους το 1994, με τίτλο “Side FX”,για να ακολουθήσει το 1996 το πρώτο άλμπουμ τους, “Use”, το οποίο τους καθιέρωσε χάρη στον χαρακτηριστικά δικό τους, σκοτεινό και βαρύ ήχο. Το 2000 υπήρξε μια μικρή ανακατάταξη στα μέλη της μπάντας, ενώ κυκλοφόρησε και το νέο τους EP “The Ritual”, το οποίο βρήκε τους Nightstalker να βουτάνε σε μια πιο βαθιά και σκοτεινή ψυχεδέλεια. Έχοντας υποδεχθεί στη σύνθεσή τους τον Τόλη, ως νέο μέλος της μπάντας, το επόμενα άλμπουμ τους, “Just a Burn” (2004) και “Superfreak” (2009), εδραίωσαν τη φήμη του γκρουπ στην Ελλάδα, ενώ οδήγησαν συγχρόνως και στη διαμόρφωση ενός αφοσιωμένου διεθνούς κοινού, με το μοναδικό τους ροκ-εν-ρολ χάος.
Από τα Βαλκάνια έως τη Μεγάλη Βρετανία, οι Nightstalker συνέχισαν να εστιάζουν αποκλειστικά στη μουσική και στους οπαδούς τους, μεταφέροντας το ροκ-εν-ρολ τσίρκο των ζωντανών εμφανίσεών τους σε αναρίθμητες ελληνικές και ευρωπαϊκές περιοδείες, αλλά και συμμετοχές σε φεστιβάλ, όπως τα Freak Valley, Stoned From The Underground, Rockwave, Heavy By The Sea και Street Mode, ενώ παράλληλα μοιράζονταν τη σκηνή με θρυλικά ονόματα, όπως οι Ramones και οι Uriah Heep, μεταξύ άλλων.
Οι πιο πρόσφατοι σταθμοί στην τριαντάχρονη διαδρομή τους, που έδωσαν μια επιπλέον ώθηση στην καριέρα των Nightstalker, είναι οι κυκλοφορίες των άλμπουμ “Dead Rock Commandos” το 2012, “As Above, So Below” το 2016 και “Great Hallucinations” το 2019. Και ενώ η παγκόσμια πανδημία δεν το επιτρέπει προς το παρόν, οι Nightstalker αδημονούν να επιστρέψουν στον δρόμο για να συνεχίσουν να περιοδεύουν εκτενώς• ένα μέσο που από την πρώτη μέρα υπήρξε στην πρώτη γραμμή της μουσικής γλώσσας των Nightstalker, ένας ύμνος στην ένταση.
Σύλληψη και Επιμέλεια: Χρήστος Σαρρής
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη, Έλενα Χωρέμη
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Nightstalker: Αργύρης Γαλιατσάτος: φωνή, Ανδρέας Λάγιος: μπάσο, Τόλης Μότσιος: κιθάρα, Ντίνος Ρούλος: ντραμς
Συμμετέχουν: Τόνια Αντωνίου, Νίνα Φώσκολου: φωνητικά
Τεχνικός & Ηχολήπτης Nightstalker: Αναστάσιος Τσομπάνης. Σκηνοθεσία: Χρήστος Σαρρής.
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου στις 21:00 (διάρκεια: 52΄).
Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό.
Related Posts
-
-
21 Σεπτεμβρίου 2024 «Γιατί ’ναι μαύρα τα βουνά» για τρίτη χρονιά
-
20 Ιουλίου 2024 Ο Γ. Θεοφάνους στο Μέτσοβο
-
12 Ιουλίου 2024 Πανσέληνος με ρυθμό τάγκο και φλαμέγκο
-
4 Ιουλίου 2024 ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Pasodoble Español από τη Φιλαρμονική
-
10 Απριλίου 2024 Εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.614)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(504)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.196)
- Εκδηλώσεις(1.573)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.932)
Αρθρογραφία
Είσοδος