Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και τα εμπόδια που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε υπηρεσιακό επίπεδο αποτελούν τη μεγαλύτερη «απειλή» για την διαδικασία αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας.
Η πρόδρομη έκθεση του Μετσόβειου Πολυτεχνείου η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιοποιήθηκε, αποτελεί ένα ξεκάθαρο υπόδειγμα και για τις αιτίες που συνηγόρησαν στην κατάρρευση του γεφυριού, αλλά και για τη διαδικασία και τα βήματα, που πρέπει να ακολουθηθούν στην πορεία για την αποκατάστασή του.
Ωστόσο, η εμπλοκή διαφόρων υπηρεσιών από το Υπουργείο Πολιτισμού προκαλεί ήδη ανησυχία στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, για την τήρηση του όποιου χρονοδιαγράμματος αποφασιστεί οριστικά.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γ. Σεντελέ δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις, ο χρόνος δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους εμπλεκόμενους.
«Είναι προφανές ότι για κάποιους γραφειοκράτες δεν ισχύει η ίδια πίεση χρόνου που αισθανόμαστε εμείς. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε το θέμα να «κρυώσει» και να μην επιτρέψουμε σε καμία γραφειοκρατική διαδικασία να σταθεί εμπόδιο στην πορεία της αποκατάστασης.
Η πρόδρομη έκθεση είναι υψηλού επιπέδου και περιγράφει αναλυτικά ό,τι απαιτείται για την αποκατάσταση και την αναστήλωση. Στόχος μας είναι ένας σφιχτός συντονισμός, να μην υπάρχει καμία επικάλυψη αρμοδιοτήτων και φυσικά να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και στη συνέχεια της κατασκευής και της χρηματοδότησης», σημείωσε ο κ. Σεντελές.
Αύριο Παρασκευή προσκεκλημένοι του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα επισκεφθούν τη Γέφυρα της Πλάκας, δήμαρχοι από την Π.Ε. Ιωαννίνων και ακόμη ο δήμαρχος Αρταίων και ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων που θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις, σε μία συμβολική, όπως τόνισε ο κ. Σεντελές, επίσκεψη.
Ανησυχία και στο Ζαγόρι
Την αναγκαιότητα στο μεταξύ να εξεταστεί η κατάσταση όλων των πέτρινων γεφυριών της περιοχής του Ζαγορίου και να βρεθούν χρήματα για την αποκατάσταση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα, επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου
Όπως τόνισε καταγράφονται σοβαρά προβλήματα που έχουν τη βασική τους αιτία στις μεγάλες απολήψεις αδρανών υλικών από τις παραποτάμιες περιοχές για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού τα προηγούμενα χρόνια. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κοίτη των ποταμών να είναι βαθύτερη και σταδιακά να δημιουργείται πρόβλημα στα βάθρα. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε την ιστορία του γεφυριού στο Καβαλάρι που κατέρρευσε το 2003 και δυστυχώς λόγω της διχογνωμίας της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για τον τρόπο αναστήλωσής του δεν αποκαταστάθηκε», σημείωσε ο κ. Σπύρου.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος