Η προοπτική αλλαγή χρήσης του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης της κρίσης ναρκωτικών ουσιών και του αλκοολισμού, με την πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας είναι το σημαντικότερο θέμα που προέκυψε για την περιοχή από την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Η συνάντηση στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αμέσως μετά την άφιξή του στα Γιάννενα επιφύλαξε και την είδηση της ημέρας, την οποία ανακοίνωσε ο κ. Γρηγοράκος απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Όπως είπε, το Πολυδύναμο Κέντρο έχει χαρακτηριστικά φαραωνικά, καθώς πρόκειται για 3.000 τ.μ. για 14 κλίνες, αριθμοί που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί για το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» που αντιμετωπίζει πλήθος άλλων προβλημάτων.
Έτσι ζήτησε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» τη σύνταξη μελέτης προκειμένου να γίνει η συνένωση και ουσιαστικά η μεταφορά κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου στο Πολυδύναμο.
«Η δομή είναι απαραίτητη και θα λειτουργήσει όμως απαραίτητοι είναι και οι χώροι του κτιρίου. Το Πολυδύναμο θα λειτουργεί αυτόνομα, αλλά κάποια κτίρια θα παραχωρηθούν στο «Χατζηκώστα», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος για να προσθέσει ότι δεν υπάρχει κανείς κίνδυνος απένταξης του έργου. Αυτό πάντως μένει να αποδειχθεί, καθώς μπορεί να πρόκειται για δύο υγειονομικές μονάδες, ωστόσο για ένα χρηματοδοτούμενο έργο η αλλαγή χρήσης επισύρει μία σειρά διαφόρων επιπτώσεων.
Τα στολίδια της Ηπείρου
Ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του και στα δύο νοσοκομεία της Ηπείρου ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για δύο μονάδες- στολίδια που θα πρέπει να στηριχθούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα άλλο τέτοιο σύστημα υγείας, σε τόσο ποιοτικό επίπεδο, όπως αυτό των Ιωαννίνων. Έτσι έκανε λόγο για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για τη στήριξη και των δύο νοσοκομείων με προσλήψεις επικουρικών και μόνιμων γιατρών, αλλά και γι την κάλυψη του λειτουργικού κόστους που μόνο για το ΠΠΓΝΙ φτάνει τις 240.000 ευρώ το μήνα για το κόστος κάλυψης των ιατρικών δαπανών για του μετανάστες. «Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που έρχονται ως απόρροια της οικονομικής κρίσης. Προσπαθούμε να καλύψουμε πολλά από αυτά και το τελευταίο εξάμηνο έγιναν 2.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.
Οι οφειλές
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Γρηγοράκος κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη ανακοίνωση του βουλευτή Άρτας και Υφ. Παιδείας κ. Στύλιου, που έκανε γνωστό ότι εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την πληρωμή των εφημεριών στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Άρτας. «Έχω δώσει εντολή στους συνεργάτες μου να γίνει πλήρης αποτύπωση των οφειλομένων, γιατί πρέπει να τα δώσουμε. Η κυβέρνηση έχει συνέχεια και στην υγεία υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Εάν κάποιος υπουργός πήρε μια απόφαση δεν την ακυρώνω. Η κυβέρνηση είναι ειδικών συνθηκών και η τακτική αυτή θα εφαρμοστεί και στα άλλα νοσοκομεία», σημείωσε
Στην Ήπειρο
Ακόμη πιο λακωνικά ήταν όσα είπε ο κ. Γρηγοράκος για την ανακοίνωση για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα λέγοντας πως υπάρχει μία πολιτική δέσμευση για να γίνει νέο νοσοκομείο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει το πού, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου της Άρτας που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη υγειονομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο.
Υποδοχή από το ΠΑΜΕ
Στην είσοδο του Νοσοκομείου τον κ. Γρηγοράκο υποδέχθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Υγείας που εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την αξιολόγηση των υπαλλήλων με τον υπουργό να δεσμεύεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση υγειονομικών. Η παρουσία στη συνέχεια του προέδρου και του γραμματέα του Συλλόγου των εργαζομένων του ΠΠΓΝΙ στη σύσκεψη προκάλεσε την αντίδραση της μειοψηφίας, εκπρόσωποι της οποίας υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση του Δ.Σ. και πως πρόκειται για πρωτοφανές συνδικαλιστικό ατόπημα.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.696)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(505)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.209)
- Εκδηλώσεις(1.581)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.943)
Αρθρογραφία
Είσοδος