Σοβαρές αιχμές προς τα μέλη της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για να διερευνήσεις τις προοπτικές συνεργασίας Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ηπείρου, για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να λάβει υπόψιν της, τις αποφάσεις της Σχολής, διατυπώνει ο Κοσμήτορας της Καλών Τεχνών στα Γιάννενα Ξενοφών Μπήτσικας.
Η αντίδραση ήταν άμεση στην δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής και της αποδοχής του από τον υπουργό Κ. Γαβρόγλου, στο οποίο προβλέπεται η ένταξη του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Σχολή Καλών Τεχνών.
Όπως τόνισε ο κ. Μπήτσικας, μιλώντας χθες στο ITV με εξαίρεση μία συνάντηση με τον πρύτανη κ. Καψάλη, στον οποίο κοινοποιήθηκε η γνώμη της Γ.Σ. της Σχολής στα κυοφορούμενα τότε σενάρια, δεν υπήρξε καμία συζήτηση και διαβούλευση με την αρμόδια Επιτροπή.
Επί του περιεχομένου και στο ουσιαστικό σκέλος και της πρότασης αλλά και της αντίδρασης ο κ. Μπίτσικας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία συνάφεια εκπαιδευτική, μεθοδολογίας και μέσων μεταξύ των δύο σχολών.
«Με ψηφίσματα από την περίοδο των διαρροών υποστηρίξαμε τον εικαστικό χαρακτήρα και τη στρατηγική ανάπτυξης της Σχολής που έχει σήμερα δύο κατευθύνσεις, τη ζωγραφική και τη γλυπτική και προτίθεται να προχωρήσει στη σύσταση άλλων τριών, των πολυμέσων, των γραφικών τεχνών και της ιστορίας της τέχνης.
Δυστυχώς, αλλάζει ο χαρακτήρας της Σχολής και εάν δεν αλλάξει η πρόταση που περιγράφεται στο πόρισμα, τότε θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εξέλιξή της», σημείωσε ο κ. Μπήτσικας.
Δεν εκβιάζουμε
Η Σχολή αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στη μη κατάθεση της βαθμολογίας των εξετάσεων, μέχρι η Σύγκλητος και το υπουργείο διαβεβαιώσουν ότι δε θα προβούν σε ενέργειες αντίθετες με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.
Ο κ. Μπήτσικας ρωτήθηκε εάν ο συγκεκριμένος τρόπος αντίδρασης αποτελεί και έναν ιδιότυπο «εκβιασμό» προς τις πρυτανικές αρχές και προς την ηγεσία του υπουργείου.
«Δεν εκβιάζουμε, αλλά θέλουμε να ανοίξει ένας διάλογος για λύσεις στα συγκεκριμένα θέματα. Είναι αναγκαστικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε και τα οποία αφορούν στην ουσιαστική ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Οι πληροφορίες που έχουμε επιπλέον είναι ότι το Τμήμα, εφόσον προχωρήσει η πρόταση, θα παραμείνει στην Άρτα και θα έχουμε μία Σχολή στα Γιάννενα, με δύο διαφορετικά αντικείμενα, ένα στα Γιάννενα και ένα στην Άρτα. Αυτό, θεωρούμε ότι είναι ακαδημαϊκά απαράδεκτο», πρόσθεσε ο κ. Μπήτσικας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος