Δε φανταζόμαστε, ότι το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για το γεφύρι της Πλάκας, θα είναι και το οριστικό…
Τί σόι οριστικό να είναι και πως μπορεί να προχωρήσει η δουλειά, όταν ήδη με την αποστολή του σχεδίου έχουν αποχωρήσει από τη συνέχεια, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η επιστημονική ομάδα, που έκανε όλη τη «βρώμικη» δουλειά μέχρι σήμερα, και αισθάνεται απογοητευμένο το ΕΜΠ;
Ακόμη και ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων, που – υποτίθεται ότι – είναι πιο κοντά στην πολιτική τοποθέτησή του με την κυβέρνηση, είπε ότι η Περιφέρεια και το ΤΕΕ, θα πρέπει να έχουν περισσότερο ενεργό ρόλο και όχι το ρόλο του παρατηρητή…
Εκτιμούμε λοιπόν, ότι όταν με το καλό γίνει και η σύσκεψη στο υπ. Πολιτισμού για το θέμα, θα υπάρξει μία διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και τελική απόφαση…
Και για να εξηγούμαστε. Δεν προκύπτει κανείς απολύτως λόγος για την Περιφέρεια Ηπείρου, ότι και καλά θα πρέπει να δικαιωθεί για κάτι…
Το θέμα πρέπει να είναι – και φανταζόμαστε ισχύει για όλους – ότι πρέπει να γίνει το έργο…
Αν θεωρούν πραγματικά στο υπ. Πολιτισμού, ότι μπορεί να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο, με τη συνεργασία μόνο τριών υπουργείων, ας προχωρήσουν, αναλαμβάνοντας και το ρίσκο και την ευθύνη για την όποια αποτυχία…
Στα αξιοσημείωτα, επειδή ρωτήθηκε σχετικά χθες και πρέπει να το αναφέρουμε, είναι ότι ο Αλ. Καχριμάνης δε θεωρεί πως υπάρχει «πολιτικός δάχτυλος» πίσω από τη σύνταξη του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης, αλλά μόνο υπηρεσιακός…
Ερωτηθείς μάλιστα σχετικά είπε, ότι με τον υπουργό κ. Σπίρτζη (υπήρχε κόντρα στο παρελθόν για την Ιόνια κυρίως) με τον οποίο συναντήθηκε στην Πρέβεζα προ ημερών είχαν μία άριστη συνεργασία…
«Δεν ήταν θετικός, ήταν θετικότατος σε όσα συζητήσαμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης, για να προσθέσει πως αυτό που έχει καταλάβει και είναι βέβαιος είναι, πως οι πολιτικοί υπογράφουν ό,τι τους παρουσιάζουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες…
Και όπως και να το κάνουμε, είναι άλλο πράγμα να δέχεσαι εισηγήσεις και προτάσεις, να συζητάς, να έχεις ενστάσεις, να ζητάς «δικαίωμα», όπως λένε, και άλλο να υπογράφεις όποιο χαρτί σου φέρνουν μπροστά…
Τώρα αυτή η ιστορία με το ΚΑΣ και την Ακρόπολη, δεν είναι ούτε τόσο αθώα, ούτε και τόσο τραγική για να τη συζητάμε με τόση λεπτομέρεια και σοβαρότητα…
Αυτό που είναι πραγματικά θέμα, δεν είναι άλλο από το ότι το υπ. Πολιτισμού και το ΚΑΣ θα πρέπει κάποια στιγμή να συναποφασίσουν για τον τρόπο αξιοποίησης, ανάδειξης και προβολής των μνημείων…
Αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός τρόπος ανάδειξης και προβολής και όχι να κάνει η κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων ό,τι της κατέβει στο κεφάλι…
Γιατί να παραχωρείται για παράδειγμα το θέατρο Δωδώνης για τη συγκέντρωση των υποστηρικτών του Σώρρα ή για να κάνουν διαλογισμό, φίλοι της γιόγκα και να μην παραχωρείται για μία επίδειξη μόδας ενός κορυφαίου οίκου μόδας η Ακρόπολη;
ΥΓ. Ο γράφων θα ζητήσει και αυτός «δικαίωμα» για τη χρήση ενός υπολοίπου αδείας. Επιστροφή μετά την Καθαρά Δευτέρα…
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος