Σήμερα ψηφίζεται, με ονομαστική ψηφοφορία, στην Ολομέλεια της Βουλής το
Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την συγκρότηση Εθνικού Μηχανισμού για το συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και συνοχής, την επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε όλη τη χώρα και διατάξεις για την οργάνωση του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης συμμετείχε η η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων.
Η Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στη στάση της Αντιπολίτευσης, η οποία στην προσπάθειά της να αποδομήσει τις κυβερνητικές προσπάθειες για τη στήριξη των αδυνάμων επιστρατεύει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναστρέφει συστηματικά την πραγματικότητα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όπως είπε.
Τόνισε επίσης πως ποτέ η Κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3.5% για 10 χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος, με τη διαπραγματευτική ομάδα να προκρίνει τη λύση για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2.5%, με το επιπρόσθετο 1% να δαπανάται στη μείωση των φόρων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.
Επιπρόσθετα, το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής ώστε να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί πιο πολύ από την κρίση και υπενθύμισε μια σειρά από πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση, όπως το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και την υγειονομική κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών. Την ίδια στιγμή ο Κοινωνικός Προϋπολογισμός του 2017 είναι αυξημένος κατά 760 εκ. ευρώ, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στο 1,5 δις ευρώ.
Στη συνέχεια ανέφερε πως το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας τα έτη 2009 και 2010 ήταν στο επίπεδο του 27.7% και μέχρι το 2014, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, εκτοξεύθηκε στο 36%.
Το ποσοστό καταγράφεται ελαφρώς μειωμένο για το 2015 και σκοπός της Κυβέρνησης αποτελεί η περαιτέρω μείωσή του. Επίσης υπογράμμισε πως παρά τις υποχωρήσεις που έχουν γίνει ώστε η χώρα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή της τροχιά, ο αγώνας συνεχίζεται για αντιστροφή της κατάστασης και για έξοδο της χώρας από το μνημονιακό πλαίσιο και την επιτροπεία, για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και προστασία των ευάλωτων ομάδων.
Κλείνοντας ανέφερε πως «η υπεράσπιση και η διασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων, τα οποία συνεχώς συρρικνώνονται και συμπιέζονται στον βωμό της κρίσης και της περικοπής των δαπανών, οδηγώντας μεγάλα στρώματα του πληθυσμού στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό, αποτελούν υποχρέωση της Πολιτείας. Μια αριστερή κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, οφείλει να προσπαθεί διαρκώς στην κατεύθυνση αυτή».
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.658)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(505)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.202)
- Εκδηλώσεις(1.578)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.938)
Αρθρογραφία
Είσοδος