Tο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Καναδά επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιος Καψάλης ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε και υπέγραψε κοινό πλαίσιο συνεργασίας.
Στη Σχολή Καλών Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του καναδικού Πανεπιστημίου λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου να παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής φιλολογίας, καθώς και νεοελληνικής και βυζαντινής ιστορίας.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που στηρίζει την Έδρα των Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, έχει αναπτύξει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας διδάσκεται η ελληνική γλώσσα σε σχολεία της περιοχής, αλλά και σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Καναδά, της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας.
«Ύστερα από συνεχή επικοινωνία που είχαμε με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και αφού εκτιμήθηκε, εκ μέρους της Διοίκησης του Κέντρου, το εξαιρετικό έργο που συντελείται στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφασίστηκε ο μοναδικός εταίρος για τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Καναδά να είναι το δικό μας Πανεπιστήμιο.
Κατά την κοινή συνάντηση, αποφασίστηκε να διατεθούν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η ηλεκτρονική πλατφόρμα και το συνολικό διδακτικό υλικό για την ελληνική γλώσσα, ώστε αυτά να αξιοποιηθούν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως αυτό κρίνει σκόπιμο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Καψάλης.
Η συμβολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα αφορά στην περαιτέρω βελτίωση του συγκεκριμένου γλωσσικού υλικού, ενώ δρομολογείται από κοινού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ένα σχέδιο παραγωγής επιπρόσθετου διδακτικού υλικού για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό, που θα αναφέρεται σε ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες δεν έχει παραχθεί ακόμη ανάλογο υλικό.
Όπως ανέφερε ο κ. Καψάλης:
Η αξιοποίηση του γλωσσικού υλικού, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αφορά φοιτητές και νέους ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, καθώς και σε όλους όσοι υπήρξαν στο παρελθόν σπουδαστές του Κέντρου μας. Παράλληλα, επειδή η πλατφόρμα διαθέτει εντολές και στην κινεζική γλώσσα, δύναται να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και από τα Ιδρύματα της Κίνας. Θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί μία μεγάλη δυνατότητα παρουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε πολλά Ευρωπαϊκά, Κινεζικά, αλλά και άλλα Πανεπιστήμια του κόσμου.
Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Simon Fraser και την Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών τέθηκαν και άλλα ζητήματα κοινής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια.
Την προσεχή άνοιξη θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο Simon Fraser για τη διαμόρφωση και την πραγματοποίηση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα.
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος