Από ξεχωριστή επιτυχία με την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή και ντόπιων παραγωγών αλλά και χιλιάδων επισκεπτών, χαρακτηρίστηκε και η φετινή εκδήλωση στο κατάστημα της ΙΚΕΑ με την υποστήριξη του Ομίλου Fourlis με τίτλο «Γεύσεις του Τόπου μας». Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα οι «Γεύσεις του Τόπου μας» έστειλαν ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με δεκάδες παραγωγούς να τα εκθέτουν στο χώρο της εκδήλωσης και τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο, να τα χρησιμοποιεί στην κουζίνα, όπου ήταν ο οικοδεσπότης.
Μαζί του ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Γιώργος Λιανός, που δημιούργησαν ομάδες με τις οποίες διαγωνίστηκαν στη «μάχη των Μασάει», για το ποια ομάδα θα φτιάξει τα γευστικότερα φαγητά, χρησιμοποιώντας εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Ο Δημ. Σκαρμούτσος ήταν ο επιβλέπων της διαδικασίας και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η εν λόγω εκδήλωση, στέλνοντας ένα μήνυμα υποστήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου που επιμένουν στα δύσκολες σημερινές συνθήκες να παράγουν παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Ενθουσιασμένοι από τη συμμετοχή τους κυρίως όμως από την ανταπόκριση του κοινού εμφανίστηκαν ο Χρ. Φερεντίνος και ο Γ. Λιανός μιλώντας και οι δύο για τα τοπικά προϊόντα με τα οποία άλλωστε μεγάλωσαν, έλκοντας αμφότεροι την καταγωγή τους, από την Σκλίβανη και τους Φιλιάτες αντίστοιχα.
Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι συμμετείχαν και στη φετινή γιορτή εξέφρασε εκ μέρους του καταστήματος ΙΚΕΑ και του Ομίλου Fourlis, ο κ. Μακρής, υπενθυμίζοντας παράλληλα και τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς μέρος των εσόδων, όπως έγινε και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα διατεθεί για την ενίσχυση παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης.
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος