Αποφασισμένοι να προασπίσουν με κάθε τρόπο, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου, το επάγγελμά τους δηλώνουν οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των «μαύρων και αδήλωτων» φροντιστηρίων, που έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις.
Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι τωρινό, όμως η μαθητική διαρροή από τα επίσημα και αναγνωρισμένα από την πολιτεία Κέντρα Ξένων Γλωσσών προς άλλα φροντιστήρια, που δεν πληρούν, όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες, τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Έτσι, σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ που είναι ο εποπτεύων οργανισμός των φροντιστηρίων, προτείνεται στους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών να αναρτούν την άδεια λειτουργίας τους σε εμφανές σημείο, ενώ απευθυνόμενοι και στους γονείς ζητούν να ελέγχουν και να αναζητούν και αυτοί από την πλευρά τους στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ τα αναγνωρισμένα κέντρα σε όλη την Ελλάδα.
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ιωαννίνων Νικολέττα Κόκκινου Τσουμάνη είναι η πρώτη φορά που μετά από χρόνια υπάρχει μια ξεκάθαρη διάθεση παρέμβασης από την πολιτεία, όπως και από τους ιδιοκτήτες των Κέντρων, για να μπει φρένο στο φαινόμενο αυτό που έχει μετατραπεί σε μάστιγα.
«Μας είχε ζητηθεί να καταγγέλλουμε τα περιστατικά, όμως δε θέλαμε να κάνουμε το χαφιέ, θεωρώντας ότι είναι και θέμα της κοινωνίας. Δεν είχαμε φτάσει μακριά, αλλά τώρα είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε», τόνισε η κα Τσουμάνη για να προσθέσει ότι και η ίδια αλλά και άλλοι συνάδελφοι έχουν δεχθεί απειλές.
«Έχουμε δεχθεί απειλές γιατί τολμήσαμε να ενοχλήσουμε τους παράνομους. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και είμαστε αποφασισμένοι να μη σταματήσουμε. Εάν θέλουν να λειτουργήσουν φροντιστήρια, ας το κάνουν νόμιμα και να μη κρύβονται ή να λειτουργούν με κλειστά παράθυρα, σε χώρους που δεν ελέγχονται από κανέναν, σε χώρους που οι μαθητές μπαίνουν μόνο αν χτυπήσουν το κουδούνι ή εάν τους δουν από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μύθος η οικονομική διαφορά
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν ένας από τους λόγους που οι γονείς επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα τέτοιο φροντιστήριο είναι η οικονομική διαφορά, η κα Τσουμάνη ήταν κάθετη.
«Αυτό είναι ένας μύθος. Στα φροντιστήρια έχουμε ρίξει τόσο πολύ τις τιμές, που κανείς δεν έχει κέρδος. Αυτό που λένε όλο και περισσότεροι είναι ότι θα κλείσουν τα φροντιστήρια και θα δουλεύουν «μαύρα». Εμείς δεν θέλουμε να γίνει αυτό γιατί και εμείς θα χάσουμε τις δουλειές μας, που είμαστε ακόμη όρθιοι και πληρώνουμε τα έξοδά μας και την ασφάλεια, αλλά θα χάσει και το κράτος», κατέληξε.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος