Έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης αφορά το Νομοσχέδιο που βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης και αναφέρεται στην κινητικότητα των υπαλλήλων, αφού από το σύνολο των εργαζομένων εξαιρούνται οι τομείς που απασχολούν το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού.
Οι τομείς αυτοί είναι η εκπαίδευση, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τα δικαστήρια, κάτι που περιορίζει δραματικά τον αριθμό των υπαλλήλων που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς.
Παρόλα αυτά, η κινητικότητα σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ είναι ένα μέτρο που υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποδώσει θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση υπηρεσιών, που έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό, αλλά παράλληλα και να καλύψει ατομικές ανάγκες υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στη δημόσια διοίκηση, πλην όμως το νομοσχέδιο θα πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια.
«Το πρώτο κριτήριο είναι αυτό του εθελοντικού χαρακτήρα, το δεύτερο των μετρήσιμων κριτηρίων του αιτούντος για τη μετακίνηση, το τρίτο να έχουν λόγο τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και του φορέα αποχώρησης και του φορέα υποδοχής και το τέταρτο, να δίνεται η δυνατότητα ένστασης εάν κάποιος έχει αντιρρήσεις σε μία επιλογή. Η διαδικασία αυτή θα είχε μεγαλύτερο νόημα εάν είχε εφαρμοστεί πριν μερικά χρόνια. Τώρα όμως με τις μαζικές αποχωρήσεις συνταξιοδότησης και τους τομείς που εξαιρούνται από την κινητικότητα, είναι μικρός ο αριθμός αυτών τους οποίους αφορά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε την υλοποίησή του από την πρώτη φάση και κυρίως από τα αιτήματα των φορέων που θα ζητήσουν κόσμο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γρίβας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος