Το πολυπόθητο και αναμενόμενο «πράσινο φως» από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έλαβε η πρόταση αποκατάστασης και αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας στην αρχική της μορφή, η οποία στηρίζεται στην προκαταρκτική μελέτη του ΕΜΠ.
Η συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου ήταν πολύωρη και δεν έλειψαν οι εντάσεις, αλλά και οι διαφορετικές απόψεις, όχι αναφορικά με την αναγκαιότητα της αναστήλωσης, όσο σχετικά με τον τρόπο και τα αμέσως επόμενα βήματα.
Με την καθοριστική ωστόσο στάση της κας Βλαζάκη, προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου και αναπληρώτριας γενικής γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς επίσης και των εκπροσώπων του ΕΜΠ, το Κεντρικό Συμβούλιο αποφάσισε ώστε να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό το έργο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με το χαρακτηρισμό ως «ειδικό έργο».
Για το εργοταξιακό σκέλος εντός της κοίτης του ποταμού, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων θα αναλάβει την απόσυρση των δύο μεγάλων τμημάτων του γεφυριού, που θα κριθεί στην πορεία εάν και με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν, καθώς επίσης και την πασσάλωση που απαιτείται κυρίως στα βάθρα.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης που ήταν παρών στη συνεδρίαση, παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν, επικράτησε τελικά η καλύτερη δυνατή πρόταση που καλύπτει και τους όρους της μελέτης του ΕΜΠ, αλλά παράλληλα και την πίεση του χρόνου, αφού υπολογίζεται πως οι εργασίες στην κοίτη του ποταμού μπορούν να ξεκινήσουν σε λίγες μόλις ημέρες.
«Έγινε αυτό που θέλαμε και λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και το ΤΕΕ. Πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στις μικροπασαλώσεις στα βάθρα, το φετινό καλοκαίρι και το έργο θα προχωρήσει κανονικά στη συνέχεια», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος