Μετά από ένα χρόνο αποχής, οι φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης ανακοινώνουν την επαναφορά του Art Festival "Πολιτιστική Παρεμβολή", για 8η φορά, με γνώμονα την ευρηματικότητα και με σκοπό κάθε καλλιτεχνική δημιουργία.
Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό τριήμερο: Πέμπτη 9, Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Ιουνίου στο campus του ΤΕΙ, στους Κωστακιούς Άρτας.
Ο χαρακτήρας του φεστιβάλ είναι αυστηρά μη εμπορικός. Χωρίς χορηγούς και χωρίς αμοιβές των καλλιτεχνών, διατηρεί την είσοδο ελεύθερη για όλους.
Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν μουσικά σύνολα των Φοιτητών του Τμήματος, καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μουσικά σύνολα , μουσικό παραμύθι και έναν κύκλο μουσικών σεμιναρίων.
Την αυλαία του Festival ανοίγει την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 15:30 το μεσημέρι, το σεμινάριο «Ανατολή και Δύση πάνω στην κιθάρα» με εισηγητή τον Δημήτρη Λάππα. Έπειτα στις 17:30 την σεμιναριακή σκυτάλη παίρνει το σεμινάριο «Ο ρυθμός στα τύμπανα- μια δομική προσέγγιση» με εισηγητή τον Άκη Σαγάνη. Στην συνέχεια ακολουθεί η παρουσίαση τον μουσικών συνόλων, με αρχικό παρουσιαστή «Το Μουσικό Παραμύθι» για τους μικρούς, αλλά και για τους μεγάλους μας φίλους. Έπειτα έρχεται το μουσικό σχήμα «Basement Groove», αποτελούμενο από φοιτητές του τμήματος. Συνεχίζουμε με το «Εργαστήρι Ορχήστρας ΤΛΠΜ», το οποίο απαρτίζεται από μέλη της σχολής μας και υπεύθυνος είναι ο καθηγητής του τμήματος Νίκος Ορδουλίδης. Ακολουθεί το εξωτερικό σχήμα «Lapino Duet» με τον ξεχωριστό Δημήτρη Λάππα. Έρχεται το σχήμα «Sitiendo», το όνομα του συγκροτήματος σημαίνει «Νιώθοντας» και έχει ως στόχο να μας ταξιδέψει σε διαφορετικές χώρες (Καταλονία, Βραζιλία, Κούβα, Αργεντινή, Ελλάδα κ.α). Η βραδιά κυλάει με τους Θανασοδαρμένους, ένα αφιέρωμα στον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι Jam-All έρχονται στην σκηνή για να μας ταξιδέψουν με Ethnic ήχους από το ρεπερτόριο της Σμύρνης. Η πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ κλείνει με το καθιερωμένο Ποντιακό Γλέντι.
Την Παρασκευή τα σεμιναριακά εργαστήρια αρχίζουν στις 15:30, με τον μοναδικό Μάκη Σεβίλογλού, με τον οποίο θα προσεγγίσουμε την τραγουδοποιία. Στην συνέχεια ο καθηγητής της σχολής Θάνος Σταυρίδης μας παρουσιάζει «Βαλκάνια-Μουσικές χωρίς σύνορα». Τη μουσική αρχή της δεύτερης μέρας κάνει, το μουσικό σχήμα «Narda» με δημιουργό τον καθηγητή της σχολής Μάρκο Σκούλιο και φοιτητές της σχολής. Επείτα έρχεται το εξωτερίκο μουσικό συγκρότημα «Διακρότημα», το οποίο πραγματεύεται ρεπερτόριo με πρωτότυπες διασκευές κομματιών, σε gypsie swing και νεο-ρετρό ύφος, από συνθέτες όπως ο Σουγιούλ, ο Μουζάκης, ο Γιαννίδης, ο Σπάρτακος και ο Τσιτσάνης καθώς και ξένα κομμάτια τις ίδιας εποχής. Το Festival κορυφώνεται με τον Μακή Σεβίλογλου στην σκηνή και συνεχίζουμε με «Λαϊκό Γλέντι» μέχρι τις πρωινές ώρες.
Το Σάββατο, η τελευταία μέρα αρχίζει στις 20:30 με την Ομάδα Χορού ΤΛΠΜ και την ορχήστρα της, να μας παρουσιάζει ένα παραδοσιακό χορευτικό ποτπουρί από όλη την Ελλάδα. Ο Γιώργος Ρούγκας και η μπάντα του μας πάνε στους δρόμους του έντεχνου-λαϊκού. Έπειτα στο προσκήνιο έρχονται οι «Λαϊκοί Πειραματισμοί» δείχνοντας λαϊκές-ποπ συνθέσεις. Ο Μάκης Παπαδόπουλος και η μπάντα του αλλάζουν την σελίδα του Festival στο ελληνικό Ροκ. Στην συνέχεια σειρά έχει το σχήμα «Χαμίνια», το οποίο προσεγγίζει λαϊκά, παραδοσιακά και ρεμπέτικα κομμάτια. Το τέλος του φεστιβάλ καθορίζεται με κρητικούς ρυθμούς με το « Άρωμα Κρήτης».
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος