Τεράστιο σφάλμα χαρακτηρίζει η επιστημονική κοινότητα την επιλογή της Πολιτείας, όπου αυτή έχει παρατηρηθεί, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, να προτιμάται η φθηνότερη θεραπευτική – φαρμακευτική θεραπεία, έναντι ακριβότερων, αλλά πολύ περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών, για τον σακχαρώδη διαβήτη. Μία επιλογή, που και ιατρικά είναι εσφαλμένη και σε οικονομικό επίπεδο, όπως εξηγεί η καθηγητής Παθολογίας και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικό, Γεώργιος Δημητριάδης, αφού το κόστος της νοσηλείας, για την αντιμετώπιση των επιπλοκών είναι πολλαπλάσιο.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι διαβητικοί, να αισθάνονται και να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, γιατί η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της θεραπείας. Οι επιλογές των ιατρών είναι ο ένας παράγοντας επιτυχίας της θεραπείας. Ο διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εάν δεν αντιμετωπιστεί με την ενδεικνυόμενη θεραπεία, θα προκαλέσει επιπλοκές, αυτό θα σημάνει νοσηλεία, άρα και μεγαλύτερο κόστος για το ασφαλιστικό σύστημα για τη θεραπεία. Θα πρέπει να γίνει σαφές, ότι εάν στις θεραπευτικές επιλογές, ασχολούμαστε μόνο με το κόστος, επιλέγοντας το φθηνότερο φάρμακο ή τη φθηνότερη θεραπεία, αυτό είναι ένα τεράστιο σφάλμα, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιβάρυνση. Είναι αδιανόητο, όταν έχουμε τη δυνατότητα πρωτοποριακών φαρμάκων, να μην τα επιλέγουμε, λόγω κόστους», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.
Σύγχρονα «όπλα»
κατά του διαβήτη
Ο κ. Δημητριάδης βρέθηκε στα Ιωάννινα ως πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας Εργασίας της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας με αντικείμενο την εντατική ινσουλινοθεραπεία και μίλησε για τα επιτεύγματα στη θεραπευτική προσέγγιση των διαβητολογικών ασθενών.
«Υπάρχουν πλέον τόσες πολλές επιλογές φαρμάκων που μπορεί ένας συνδυασμός να μας δώσει αποτελέσματα που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί στο παρελθόν. Το σημαντικό για την ιατρική κοινότητα είναι οι γιατροί στην πρωτοβάθμια υγεία να γνωρίζουν τις επιλογές των συνδυασμένων φαρμάκων που έχουν στη διάθεσή τους για τη ρύθμιση των διαβητικών ασθενών. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε την καλύτερη δυνατή πρόληψη και μειώνουμε τον κίνδυνο εμφραγμάτων ή άλλων καρδιαγγειακών παθήσεων», ανέφερε.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.658)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(505)
- Ελλάδα(127)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.202)
- Εκδηλώσεις(1.578)
- Ήπειρος(1.962)
- Αθλητικά(2.938)
Αρθρογραφία
Είσοδος