Δεκαεννέα επιχειρήσεις της Ηπείρου, αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους έδωσε η Περιφέρεια, συμμετέχοντας στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
Στο πλαίσιο της Έκθεσης οι παραγωγοί πρόβαλλαν τις Ηπειρώτικες γεύσεις, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες της- ανάμεσα στους οποίους ήταν πολλοί Απόδημοι Ηπειρώτες για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών προϊόντων.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κατέρης, ο οποίος στο χαιρετισμό του στην εναρκτήρια εκδήλωση της Έκθεσης αναφέρθηκε στη γενικότερη τουριστική πολιτική της Περιφέρειας, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ταυτόχρονη και συνδυασμένη προβολή της κάθε περιοχής μέσω της Γαστρονομίας, του Πολιτισμού και του Τουρισμού, είναι μια από τις βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας Ηπείρου. Με βάση αυτό το σχεδιασμό συμμετέχει στην Έκθεση, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε τον τουρισμό μας, στηρίζουμε όμως και τις επιχειρήσεις. Βασική μας αρχή είναι ο συνδυασμός του τουρισμού με τις παραγωγικές δραστηριότητες κάθε τόπου. Έτσι ενισχύουμε τις τοπικές οικονομίες, αλλά και δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκτήσουν περισσότερες εμπειρίες, αλλά και να προμηθευτούν τοπικά, ποιοτικά προϊόντα που αποτελούν και την ταυτότητα κάθε περιοχής».
Στην έκθεση, εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατέρη παραβρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Λάζος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.825)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(508)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.223)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.964)
- Αθλητικά(2.963)
Αρθρογραφία
Είσοδος