«Ευτυχία κερδών και υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς. Μιζέρια χαμηλών προσδοκιών για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Αυτή, δυστυχώς, είναι η πολιτική της κυβέρνησης» τόνισε στην ομιλία της στη συζήτηση του Προϋπολογισμού η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως Υπογράμμισε: “Η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη από μια πραγματική, προοδευτική, εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι και θα είναι εδώ, σε πείσμα πολλών, για να παίξει αυτό τον κρίσιμο ρόλο, για την επόμενη ημέρα στη χώρα, για την επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση”.
Η κ. Γεροβασίλη θύμισε από τη μία τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη πριν τρία χρόνια, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ότι “η πρόκληση της επόμενης περιόδου είναι η ευτυχία” και από την άλλη τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ότι “η Αριστερά κάνει τον κόσμο μίζερο”. Η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε ότι η κυρίαρχη αίσθηση και πραγματικότητα είναι αυτή της ματαιότητας, που – όπως είπε – συμπυκνώνεται στη φράση: “Δουλεύω, δουλεύω, αλλά δεν μου φτάνουν”.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει ανθεκτική η χώρα και η κοινωνία απέναντι σε κινδύνους από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την εκλογή Τραμπ, την κρίση σε Γαλλία και Γερμανία, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, λέγοντας: “Χρειάζεται να κάνουμε και περισσότερα και – κυρίως – διαφορετικά”. “Σε ακόμη έναν προϋπολογισμό, η κυβέρνηση ταυτίζει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με την υπερφορολόγηση, με άδικους έμμεσους φόρους για τους πολλούς και την φοροασυλία για τους λίγους” τόνισε και πρόσθεσε: “Η κυβέρνηση επιμένει να ταυτίζει την ανταγωνιστικότητα με το χαμηλό μισθολογικό κόστος. Ό,τι δηλαδή και τα μνημόνια. Συνταγή αποτυχίας. Χωρίς να είμαστε σε μνημόνια”.
Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: “Μήπως αντί για θριαμβολογίες, να δούμε πώς θα αποκτήσει η χώρα ένα παραγωγικό μοντέλο πέρα από τον τουρισμό και το real estate; Πώς θα δώσουμε έμφαση στην υψηλή προστιθέμενη αξία; Και πώς θα τα κάνουμε αυτά χωρίς μεταρρυθμίσεις για ένα παρεμβατικό κράτος, που θα δώσει κατευθύνσεις και δεν θα περιμένει από την αγορά να αυτορυθμιστεί; Διαφορετικά, θα εγκλωβιστούμε σε έναν φαύλο κύκλο χαμηλής παραγωγικότητας, χαμηλών μισθών και χαμηλού βιοτικού επιπέδου. Με ό,τι σημαίνουν αυτά για την οικονομία, τα δημοσιονομικά, την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα της χώρας, για την οποία κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης”.
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(19.817)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(507)
- Ελλάδα(128)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(4.221)
- Εκδηλώσεις(1.595)
- Ήπειρος(1.963)
- Αθλητικά(2.962)
Αρθρογραφία
Είσοδος